Gezonde baksels/ Lunch

Butternut taart met zoete aardappel, verse tijm & geitenkaas

De herfst is terug in het land. Alhoewel ik echt een zomer meid ben, kan de herfst mij ook echt bekoren. Ik kan vooral genieten van de kleuren die je in de natuur ziet, de dikke truien en sjaals die boven komen, de geur van de herfst, maar vooral ook het eten! Pompoenen, butternut, warme drankjes, wild, … Heerlijk! Ik probeer dit ook graag uit in mijn keuken.. Ik eet graag butternut, geitenkaas en zoete aardappel.. waarom niet eens combineren in een hartige taart? 🙂

Deze Butternut taart met zoete aardappel, tijm en geitenkaas is echt lekker. Een fantastische combinatie van de ingrediënten, en de verse tijm geeft iets extra’s. Ik snij hier graag plakjes uit en eet er meestal 2 met een warm tasje soep. Ook heel handig om mee te nemen naar je werk. Ik beleg dit dan met een lekkere topping (kippenwit, hummus, geitenkaas, …). Wat ook leuk is, om dit als hapje te gebruiken. Ik snij de taart in spiesjes, en zet het gewoon op mijn tafel. Ik zet er wat geitenkaas bij, of een hummus van pompoen. En laat je gasten maar dippen 🙂 .

Smakelijk!

Ps: Je kan deze taart ook gewoon bestellen. Ik maak deze heerlijke taart en kom die persoonlijk bij je thuis leveren. Meer hierover op mijn blog ‘catering’.

Butternut taart met zoete aardappel, verse tijm & geitenkaas

Print Recipe
Serves: 1 taart Cooking Time: 1u 20 min

Ingredients

  • - 1 kleine butternut pompoen
  • - 1 zoete aardappel
  • - 200 gram geitenkaas
  • - 2 el zure room
  • - 3 eieren
  • - 3 el rijstmelk + 3 el chia zaad (mixen in een potje)
  • - 2 tl bakpoeder
  • - 120 gram spelt meel
  • - Snuifje nootmuskaat
  • - Peper en zout
  • - 1 handje grof gehakte cashewnoten
  • - Snuifje grof zeezout
  • - Snuifje komijn
  • - 1 teentje look
  • - 1 sjalot
  • - 2 el verse tijm
  • - 2 el oregano (gedroogd of vers)
  • - 2 el olijfolie
  • - 1 el honing
  • - 1 handje pompoenpitten

Instructions

1

Schil de zoete aardappel en de butternut. Breng water aan de kook en doe deze twee ingrediënten erin. Als ze gaar zijn (als je met een vork erin kan prikken) giet je het water af. Laat afkoelen.

2

Stoof nu een fijngesneden sjalotje met een teentje look in wat olijfolie. Laat afkoelen.

3

Ondertussen neem je een beslag kom. Doe hierin het speltmeel, bakpoeder, zure room, geitenkaas, eieren en al de kruiden (peper, zout, nootmuskaat, komijn, verse tijm, oregano). Meng dit goed door elkaar met de mixer. Daarna doe je de sjalot/look en butternut/zoete aardappel erbij, en spatel dit voorzichtig door het mengsel. Mix dit nog eens met de mixer totdat je een gladde massa hebt. Let op: hou nog wat butternut stukjes over om er straks door te mengen.

4

Neem een klein kommetje, doe hier 3 tl chia zaad met 3 tl wat in, en laat even staan (chiazaad zwelt op en zorgt voor een extra vaste structuur van je taart).

5

Voeg nu de chiazaad samen met 1 el honing, 2 el olijfolie en handje pompoen pitten toe aan het mengsel. Meng dit samen met de stukjes butternut voorzichtig erdoor.

6

Giet het beslag in een taartvorm, en werk af met nog wat verse tijm, stukjes pompoen, grof gehakte cashewnoten en pompoenpitten on top.

7

Zet in een voorverwarmde oven op 180 graden. Ongeveer een 50 tal minuutjes.

Notes

Deze taart te groot? Je kan de taart aansnijden, en de spiesjes/plakjes apart in een folie invriezen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply