Gezonde baksels/ Knabbels/ Lunch

Rucola taartje met zure room & pijnboompitten

Als het zo koud, miezerig weer wordt, dan is mijn favoriete bezigheid ‘bakken’. Nu zeker in mijn nieuwe keuken, kan ik me volledig uitleven. Al zou ik soms nog plaats te kort komen 🙂 . Naast het bakken van zoete taarten/cakes, ben ik verzot op hartige baksels. Een perfecte vervanger voor het klassieke brood. Fantastisch lekker met een tasje soep. Wat ik ook vaak doe als ik gasten heb, is deze serveren als borrelhapje. Met een lekker dipsausje, parmaham, pesto, … erbij. Deze taart met rucola en pijnboompitten heeft een nootachtige smaak. Geloof me, wanneer je deze probeert, vergeet je even de ‘klassieke boterham’. Verrassend lekker, en voedzaam.

Rucola taartje met zure room & pijnboompitten

Print Recipe
Serves: 1 taart Cooking Time: 60 min

Ingredients

  • - 100 gram rucola
  • - 4 eieren
  • - 5 el olijfolie
  • - 180 gram speltmeel (of boekweit)
  • - 2 el zure room
  • - 10 rode en/of gele kerstomaatjes (in 4 gesneden)
  • - 2 el mosterd
  • - Peper, zout, Provençaalse kruiden
  • - 2 tl bakpoeder
  • - 60 gram pijnboompitten (geroosterd)

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 170 graden.

2

Neem de rucola, was deze en hak hem fijn.

3

Snij de kerstomaatjes telkens in 4 gelijke stukjes.

4

Neem een beslag kom, doe hierin het speltmeel, zure room, eieren, mosterd, bakpoeder, olijfolie & kruid met peper, zout en provencaalse kruiden. Meng dit goed door elkaar met een staafmixer.

5

Rooster de pijnboompitten op een laagje vuurtje totdat ze een goudbruine kleur hebben. Leg deze even op wat keukenpapier, zodanig dat ze wat kunnen afkoelen en de olie in het papier dringt.

6

Daarna doe je de pijnboompitten, rucola en de kerstomaatjes bij het beslag. Spatel dit voorzichtig erdoor.

7

Neem een cake of taart vorm, vet deze in met wat olijfolie of kokosolie.

8

Giet het beslag erin, en zet in de oven ongeveer voor 45 minuten.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply