Lunch/ Ontbijt

Spinazie pannenkoekjes

Een goed planning is alles toch? Als je geen tijd hebt om een uitgebreide lunch klaar te maken, of je weet gewoon niet meer wat te eten. Deze spinazie pannenkoekjes zijn super origineel, gezond en om van te smullen.

Tip: Ook eens leuk om in de lunch box te stoppen van jullie kapoen.

Spinazie pannenkoekjes

Print Recipe
Serves: 2 pannenkoekjes Cooking Time: 10 min

Ingredients

  • - 2 eieren
  • - 2 handjes spinazie
  • - Peper en zout
  • - 1 el Provençaalse kruiden
  • - Olijfolie om in te bakken
  • Vulling:
  • - 2 grote el ricotta kaas (dit kan perfect ook met een ander soort kaas)
  • - 10 kerstomaatjes
  • - 1 lente ui
  • - Snufje zwarte peper
  • - Snufje zout
  • - 1 tl zwarte sesamzaadjes

Instructions

1

Neem je blender of je keukenmixer, doe hier je eieren en spinazie in. Mix dit tot een homogene massa.

2

Neem een klein pannetje, doe daar wat olijfolie in en giet een lepel beslag in de warme pan.

3

Bak het pannenkoekje aan beide kanten. Ik maak van dit beslag meestal twee pannenkoekjes.

4

Daarna leg je de vulling erop (ricotta en de gehalveerde kerstomaten) en kruid met peper en zout.

5

Werk af met wat sesamzaadjes.

Notes

Je kan hier nog wat pijnboompitten roosteren en die erbij doen. Let wel deze zijn 'calorierijk'. Dus niet té veel 🙂 .

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply