Diner/ Lunch

Geroosterde bloemkool en spruitjes met veggieballetjes

Wat hou ik van geroosterde groenten en dit in combinatie met groentenballetjes van Gourmet Garden. Want iedereen is toch gek op balletjes! Durf te experimenteren met vervangers van vlees. Geloof me, sommige zijn echt overheerlijk en mis je een stuk vlees zeker niet! Maar niet alle vegetarische burgers/balletjes zijn zo gezond. Sommige bevatten veel vet en zetmeel. Deze van Gourmet Garden vallen zeer goed mee en zijn lekker van smaak. Ik eet niet een volledige pak groentenballetjes op, maar ik haal er 6 uit. Deze hoeveelheid is perfect als avondmaal gecombineerd met de geroosterde groenten en de ‘spicy’ yoghurt saus!

Geroosterde bloemkool en spruitjes met veggieballetjes

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 40 min

Ingredients

  • - 1/2 bloemkool
  • - 10 spruitjes
  • - Olijfolie
  • - Peper en zout
  • - Provençaalse kruiden
  • - 3 el yoghurt of magere kaas
  • - 2 tl rode curry pasta
  • - Verse koriander
  • - 1 klein handje spinazie
  • - 6 zongedroogde tomaten
  • - 6 groenten balletjes (merk Garden Gourmet)

Instructions

1

Snij de bloemkool in roosjes, en de spruitjes doe je in twee helften.

2

Verwarm de oven voor op 205 graden. Doe de groenten op de bakplaat, giet er olijfolie over, kruiden met peper, zout en Provençaalse kruiden. Zet ze 20 min in de oven.

3

Ondertussen snij je de groentenballetjes in twee helften, en bak je deze lichtjes aan in een steelpan met wat olijfolie. Daarna voeg je geroosterde bloemkool en spruitjes eraan toe.

4

Meng nu de yoghurt, rode curry pasta, zongedroogde tomaten, spinazie en verse koriander aan toe. Laat nog even staan op een laag vuurtje (2 minuutjes).

5

Serveer! Simpel, snel klaar en zoooo lekker!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply