Diner

Oesterzwammen met kip, cheddarkaas en spinazie

Daar ben ik weer, een gerecht met kip. Ik volg sinds kort acupunctuur. En daarin vertelde ze me dat ik minder kip moest eten, en eens meer rood vlees. Maar ik kon het toch niet laten om dit receptje met jullie te delen. Heerlijk én licht. En bovendien zijn paddenstoelen mager en gezond. Dus ideaal om in je gezonde levensstijl te verwerken. Dit is een overheerlijk recept en eenvoudig te bereiden. Ik hou van dit gerecht, alles wat ik graag eet zit hierin. Zelf mijn man eet het graag, maar voor hem voeg ik er nog wat volkoren pasta bij. Maar voor mij is dit ‘koolhydraat arm’ receptje voldoende. Mmmmm, krijg alweer honger. 🙂

Ps: Deze zwart witte schaal van ‘Doiy’ heb ik gestrikt op de webshop van Designpark. 🙂

Oesterzwammen met kip, cheddarkaas en spinazie

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 20 min

Ingredients

 • - 1 kipfilet
 • - 250 gram oesterzwammen
 • - 2 eetlepels ricotta kaas
 • - 1 tl Mediterraans zeezout
 • - Snuifje kippenkruiden
 • - Snuifje zwarte peper
 • - 2 plakjes cheddarkaas
 • - 3 grote handen spinazieblaadjes
 • - 1 handje pijmboompitten
 • - Snuifje kurkumakruiden
 • - Snuifje oregano
 • - Verse tijm

Instructions

1

Snij je kip in fijne reepjes of blokjes, kruid met kippenkruiden en bak in een voorverwarmde pan.

2

Borstel de oesterzwammen af en snij in stukken. Ik hou er wel van om ze op hun geheel te laten. Maar daarin kan je kiezen.

3

Als de kip bijna gaar is, doe je daar de oesterzwammen en de spinazie bij. Bak dit goed aan.

4

Daarna kruid je met de verschillende kruiden en doe je de ricotta kaas erbij. (Dit is een vervanger van room, zo krijg je het romig saus)

5

Bak in een apart pannetje, kort je pijnboompitten aan en doe deze erbij.

6

Op het laatste doe je 1 plakje cheddar kaas in stukjes en meng deze erdoor. Dit smelt zeer snel dus haal je pan al van het vuur.

7

Serveer in een mooi bordje en werk af met nog wat cheddar kaas aan de bovenkant.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply