Diner/ Lunch

Zalm met een kruidenkorstje, gebakken witlof en zoete patat

Elke week eens een vette vis op het menu zetten, is een goed idee. Zalm zit vol met gezonde vetten. Ik eet er graag een zoete patat bij en deze keer koos ik als groente witlof. Iets wat ik niet zo vaak eet. Maar wat eigenlijk wel enorm lekker is, en in combinatie met de honing smaakt de gestoofde witlof niet zo bitter. En een extra voordeel: doordat de zalm samen met de zoete aardappel in de oven moet, heb je bijna geen afwas 😉 .

Yuummmmm!!!

Zalm met een kruidenkorstje, gebakken witlof en zoete patat

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 40 min

Ingredients

  • - 1 zalm filet (120 gram)
  • - 1 zoete aardappel
  • - Olijfolie
  • - Zeezout en peper
  • - 1 el oregano
  • - 2 witlof stronkjes
  • - 1 tl honing (of agave siroop)
  • Kruidenkorstje: 6 macadamia nootjes, 1 tl sesamzaad, 2 el olijfolie, 1 tl citroensap, 2 el verse bieslook, peper en zout
  • - 1 handje rucola en mosterd dressing (wat mosterd mengen met olijfolie en citroensap)

Instructions

1

Voor het kruidenkorstje neem je een keukenmixer. Doe daarin de macadamia nootjes, het sesamzaad, olijfolie, citroensap, verse bieslook en peper en zout. Mix héél even. Neem nu de zalmfilet. Leg op de bakplaat (met wat bakpapier). Het kruidenmengsel mag op de zalm.

2

Maak de zoete aardappel schoon, je moet hem niet schillen. Snij de zoete aardappel in frietjes. Leg de frietjes naast de zalm op de bakplaat, besprenkel met wat olijfolie en kruid met grof zeezout, peper en wat oregano kruiden. De frietjes en de zalm mogen een 20/30 tal minuutjes in de oven op 180 graden.

3

Ondertussen snij je de witlof in reepjes, bak in wat olijfolie en kruid met peper, zout en giet wat honing erbij.

4

Daarna doe je er een geutje water bij (niet teveel) en zet je het deksel op de pan. Laat dit nog eventjes (5tal minuten) stoven.

5

Dresseer! Ik deed er nog wat rucola sla bij en een mosterd dressing.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply