Diner/ Lunch

Gepofte zoete aardappel met prei, noten crunch en kruiden yoghurt dressing

Voor de grote zoete aardappel fans, deze is zoiezo voor jullie! Gepofte zoete aardappel met een groenten vulling, crunch van noten en een frisse yoghurt dressing. Top gerecht šŸ˜‰

Zoete aardappelen zijn (zoals de gewone aardappelen) koolhydraten, maar beide aardappelen zijn super gezond. En zijn dus ook goed voor je! Eet ze zoals in dit gerecht met veel extra groenten en een heerlijke dressing. Ook super leuk als een voorgerechtje als je bezoek hebt (tip: neem dan een iets kleiner zoete patat šŸ˜‰ ).

Gepofte zoete aardappel met prei, noten crunch en kruiden yoghurt dressing

Print Recipe
Serves: 2

Ingredients

  • - 2 zoete aardappelen
  • - 2 prei stengels
  • - 1/2 courgette
  • - 1 sjalotje
  • - 1 blikje linzen
  • - 150 gram Griekse yoghurt
  • - 2 handjes rucola
  • - 120 gram noten mix (ik nam ongezouten pinda en cashewnoten)
  • - Peper, zout, olijfolie, 2 el soja saus, 2 el oregano, 1 teentje look, chili kruiden,

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Maak de zoete aardappels schoon, schil ze niet! Prik met een vork wat gaatjes in de aardappels en wrijf ze wat in met olijfolie.

3

Zet ze 40/50 minuten in een voorverwarmde oven totdat ze zacht aanvoelen.

4

Doe in een kommetje 150 gram Griekse yoghurt. Breng op smaak met zwarte peper, zout, 1 tl oregano, 1/2 geperste look en wat chili poeder. Zet dit even opzij. Dit is je dressing.

5

Snij nu de prei, sjalotje, courgette in fijne stukjes en stoof dit aan in wat olijfolie. Laat 1 blikje linzen uitlekken (120 gram) en spoel af met lauw water. Deze mogen ook in de pan. Kruid met peper, zout, 1 tl chili kruiden en 2 el soja saus.

6

Neem nu je keukenmixer, doe hierin de noten en mix kort zodanig dat er een soort crumble ontstaat.

7

Deze noten crunch mag je kort aan bakken in de pan (zonder olie!). Blijf erbij en roer regelmatig erdoor zodanig dat het niet aanbrand. Dit moet maar 2 minuutjes bakken totdat ze een wat bruinere kleur hebben.

8

Haal de zoete aardappel uit de oven en maak er met een scherp mes een snede in.

9

Begin te vullen met het groenten mengsel, de noten crunch erop, een schepje yoghurtdressing en afwerken met rucola.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply