Nasi goreng is een gerecht waarbij de rijst gebakken wordt met groenten, kruiden, vlees, vis of ei. Ik koos voor het laatste en gebruikte een mix van bloemkool- en bruine rijst.
Heerlijk dit gerechtje! Skinny versie doordat ik veel groenten gebruik, de rijst heb ik dan ook gehalveerd en gecombineerd met bloemkoolrijst! Dit moet je echt proberen!
Een vegetarisch gerecht, maar serveer er gerust wat kippenblokjes of scampi’s bij.
Kook 200 gram bruine zilvervliesrijst gaar (let op deze rijst moet langer op staan, ongeveer 20 minuutjes). Zet een pot op met water, breng dit tot het kookpunt. De 2 eieren van de 4 mogen erin, kook dit tot een gekookt ei (8 minuutjes ongeveer). Giet het water af en laat afkoelen. Ondertussen snij je de bloemkool in roosjes en mix je het fijn tot rijst. Snij de rode uien, courgette en prei fijn. Dit mag je wat aanstoven in olijfolie. Kruid met peper en zout. Dan mag de bloemkoolrijst en de uitgelekte zilvervliesrijst erbij. Ook de diepvries erwten mogen er bij (ja, ik doe die rechtstreeks in de pan zonder te ontdooien want die bakken mooi mee). Mix alles goed door elkaar en laat wat aanbakken. Voeg hier nu 2 el ketjap, 2 el sojasaus, 1 tl chili, 3 el honing, 1 tl curry, 1 tl kurkuma en 1 tl appel azijn erbij. Spatel dit goed onder de groenten en rijst. De pinda nootjes mag je wat grof fijn hakken en deze mogen er ook bij. Nu maak je een kuiltje in de Nasi, en breek daar de 2 andere eieren in. Spatel nu heel voorzichtig op een laag vuur het eimengsel onder de Nasi Goreng. Laat nog een 5 tal minuutjes op een laag vuurtje staan. Daarna dresseer je. Nasi goreng, wat verse peterselie, pinda nootjes en een half gekookt eitje. Besprenkel met wat ketjap, zeezout en een draai van de pepermolen. Smakelijk! Gezonde Nasi goreng met ei
Print Recipe
Ingredients
Instructions
No Comments