Diner

Steak met teriyaki saus, gegrilde asperges & paprika

Ik eet niet zo héél veel rood vlees. Maar een lekkere steak kan ik niet weigeren. Meestal bestel ik dit eens op restaurant. Op #fisforsofia is er nog geen recept met rood vlees, dus daar moest ik eens werk van maken 😉 . Gezond, bommetje van dierlijke eiwitten (af en toe kan dit zeker geen kwaad 🙂 ). Het vlees in combinatie met de Teriyaki saus  is echt mega lekker.

De combinatie zoet, zuur en zout maakt van deze saus een echt smaakmaker!

Ik koop de Teriyaki saus gewoon in de Albert Heijn of in de grote delaize. Maar je kan hem gerust ook zelf maken.

Lekker en gezond eten kan zo simpel zijn met zoveel lekker smaken. Zonder je schuldig te voelen! Zonder al te veel werk! Gewoon genieten en weten wat (en hoeveel) je eet.

 

Steak met teriyaki saus, gegrilde asperges en paprika

Print Recipe
Serves: 2 Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • - 2 paprika's (geel en oranje)
  • - 200 gram groene fijne asperges (100 gram per persoon)
  • - 2 biefstukken (300 gram)
  • - 50 ml teriyaki saus (3 el)
  • - 2 el zonnebloemolie
  • - 2 sjalotjes
  • - 2 teentjes look
  • - Kruiden: peper, zeezout, Provençaalse kruiden, pili pili, paprikakruiden

Instructions

1

Neem een schaal en giet daar 2 el terayaki saus, 2 el zonnebloemolie, 1 teentje look (geplet), 2 el

2

Snij het vlees in dunne reepjes. Leg het vlees in de marinade, meng alles goed onder het vlees en laat het 1 uur erin marineren.

3

Pel en versnipper de sjalotjes en look. Snij de paprika in reepjes en leg de groene asperges klaar (eventueel kan je ze nog in twee snijden).

4

Doe wat olijfolie in de pan en stoof de groentjes samen met de helft van de sjalotjes en het teentje geplette look. Kruid met peper en zout. Neem een steelpannetje, bak daar even de andere helft van de sjalotjes en look en voeg daar dan nog 3 el teriyaki saus aan toe. Roer goed en laat even opwarmen.

5

Ondertussen bak je ook het vlees kort aan. Het vlees mag nog rood zijn van binnen. Gebruik wat olijfolie of kokosolie.

6

Daarna dresseer je; leg het vlees op het bord, doe er wat teriyaki saus over en leg de groentjes 'on the side'.

7

Geef er nog eens een draai van de pepermolen aan.

Notes

Serveer er gerust andere groenten bij. Doe gewoon wat jij lekker vindt!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply