Diner/ Lunch

Couscous van broccoli met verse spinazie

Ik kocht vandaag, op aanraden van een vriendin, het boek ‘Mood Food’ van Goedele Leyssen. Haar motto: EAT HAPPY, BE HAPPY! Zij ontdekte voor zichzelf dat je jezelf gelukkiger kunt ‘eten’. Daar wilde ik meer over weten… 🙂 In dit boek vertelt ze haar verhaal en deelt ze haar kennis. Hoe je je bij sommige ingrediënten kunt voelen of waar sommige voedingsstoffen goed voor zijn. Denk maar aan het woord ‘emo-eter’.. Wie heeft daar niet soms last van? Ik alvast wel.. Als ik mij niet goed voel, wil ik alles opeten wat er in mijn keukenkasten zit. In dit boek vindt je tips, lekkere gerechten, … om jezelf gelukkiger te maken. Fantastisch toch!? Ik zou zeggen haal dit boek in huis!

Wist je dat…

Broccoli een superfood is en vol vitamine C zit – een hartbeschermer is – detoxeffect heeft – bron van proteïnen & calcium – & een Anti-ager! 🙂 Gewoon goed voor alles!

Spinazie een bron van magnesium is (goed voor onze bloedvaten) – bron van vitamine B – bron van ijzer & folaat (zeer goed voor het hart) – een immuunsysteembooster – beschermt je tegen ‘overeten’ – goede vertering (ontzuurder) – goed voor je longen – anti-ager – bottenversterker – kankerverschrikker.

MoodFood – Goedele Leyssen

Deze broccoli couscous met verse spinazie is een heerlijk bijgerecht, gecombineerd met een lekker stukje vlees of vis. Of als je gewoon groentjes wil eten is dit ook een aanrader. Weer een gerechtje dat zo simpel te maken is en het kan met alles gecombineerd worden. Ik eet er graag een stukje kip of een omelet bij.

 

Couscous van broccoli met verse spinazie

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 15 min

Ingredients

  • - 1 broccoli
  • - 2 handjes verse bladspinazie
  • - Verse kruiden: peterselie, bieslook
  • - Peper en zout
  • - 1 sjalotje
  • - 1 handje rozijnen
  • - Snuifje pili pili
  • - Snuifje zeezout
  • - Snuifje nootmuskaat
  • - 2 el olijfolie
  • - Klein handje scheutjes en bieslook (als afwerking)

Instructions

1

Neem je keukenmixer, doe de roosjes van de broccoli eraf en maal fijn in je mixer.

2

Snij je sjalotje fijn.

3

Neem een grote pan, doe hier wat olijfolie in en stoof je sjalot. Doe daarna je couscous van broccoli erbij.

4

Kruid met peper, zout, nootmuskaat en pili pili.

5

Doe hier nu twee handjes bladspinazie bij. Roer dit goed door elkaar. Let op dat het niet aanbrand.

6

Dit hoeft echt niet lang op te staan. Op het laatste doe je de verse kruiden en de rozijnen erbij.

7

Werk af met wat zeezout, bieslook en handvol scheutjes on top.

Notes

Wil je iets meer 'bite' erin, voeg er nog wat amandelnootjes eraan toe.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply