Diner

Surf & Turf met trio van groenten

Combineer vlees en vis samen en je hebt een trendy gerecht! Een bommetje aan eiwitten.

Zoals jullie wel vaak zien op mijn blog en/of instagram eet ik ook vaak plantaardig (vegan) of vegetarisch. Mijn verhouding is zo 70/30 procent. Want een goed stukjes biefstuk, kip, eitjes, .. kan ik toch moeilijk aan weerstaan. Maar ik vind er een goed evenwicht in. Iets wat goed werkt voor mij.

Dit gerecht heeft weer iets zuiders: door de gepofte tomaatjes, kruiden, gegrilde wortelen, … Ik noem het een ‘feest op mijn bord’.

Dus maak zeker eens deze ‘surf en turf’ salade met trio van groenten klaar! Zo lekker. Scoren bij je hubby, vrienden, familie, …Of gewoon voor jezelf.

Surf & Turf met trio van groenten

Print Recipe
Serves: 2 Cooking Time: 45 minuten

Ingredients

  • - 1 biefstuk of chataubriand
  • - 12 scampi's
  • - 4 wortelen
  • - 150 gram groene asperges
  • - 250 gram kerstomaatjes
  • - 2 handjes sla
  • - 2 handjes prei scheuten
  • - Olijfolie
  • - Peper, fijn zeezout en Provençaalse kruiden
  • - 1 teentje look

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Rasp de wortelen en snij in fijne reepjes. Leg op bakpapier, kruid met peper, zeezout en Provençaalse kruiden. Zet 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

3

De kerstomaatjes doe je in een ovenschaal, giet er wat olijfolie over. Kruid met peper, zeezout en Provençaalse (of Italiaanse) kruiden. Pers er een teentje look bij en zet dit ook in de oven op 200 graden. Een 20tal minuutjes.

4

Ondertussen bak je de asperges in wat olijfolie en wat zeezout.

5

De scampi's en de steak kruid je met peper en zout. De steak schroei je dicht aan beide kanten (paar minuten bakken in een hete pan) en snij je in reepjes. De scampi's moeten maar kort aangebakken worden, eventueel wat kruiden met de Provençaalse kruidenmix.

6

Serveer met een handje sla, prei scheuten, de gebakken asperges, gegrilde wortel frietjes en de gepofte kerstomaatjes.

Notes

Extraatje: Rasp er nog wat Parmezaanse kaas over.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply