Diner

Tajine met lamskefta en yoghurt saus

Hier kwam mijn inspiratie van Jeroen Meus. Hij maakte onlangs een stoofpot met lamskefta. En ik dacht bij mezelf, dit wil ik ook eens maken voor op mijn blog. Met veel groenten en een gezonde yoghurtsaus.

Normaal eet je deze tajine met zilvervliesrijst of naanbrood. Maar ik serveerde er pastinaakfrietjes erbij. Ik had daar op dat moment zin in, en ik vond het een zalige combinatie. Zeker met het frisse van de yoghurt saus.

Normaal ben ik niet zo een ‘lamseter’. Maar deze gehaktballetjes waren echt mega lekker. In een lekkere groentensaus.

Wereldse keuken!

Tajine met lamskefta en yoghurt saus

Print Recipe
Serves: 2/3 personen Cooking Time: 45 min

Ingredients

  • - 2 pastinaken (voor de frietjes)
  • - 150 gram kikkererwten
  • - 2 tomaten
  • - 2 stengels selder
  • - 2 rode paprika's
  • - 1 ajuin
  • - 1 teentje look
  • - 1 rode chili peper
  • - 400 gram lamsgehakt
  • - 2 blaadjes laurier
  • - Enkele takjes munt en koriander
  • - 2 takjes tijm
  • - 1 steranijs
  • - 1 el kurkuma
  • - 1 el gember poeder of verse gember
  • - 1 tl kaneel, komijn, paprikapoeder pikant, peper, zout
  • - 20 gram paneermeel (volkoren)
  • - 500 gram passata
  • - 2 eieren (1 voor in het gehakt, 1 als afwerking)
  • Yoghurtsausje:
  • -150 gram witte yoghurt natuur (lactosevrij)
  • - 1 takje munt
  • - 1 takje koriander
  • - 1 tl ras el hanout
  • - Snuf cayennepeper, fijn zeezout

Instructions

1

Snij de ui, rode peper en look fijn. Stoof dit aan samen met de gember (of gember poeder) in wat olijfolie.

2

Snij de selderstengels, rode paprika en tomaten in grove stukken. Haal wel eerst het binnenste eruit.

3

Laat dit meestoven. Voeg de kruiden eraan toe: kurkuma, kaneel, komijn, pikante paprika poeder, peper, zout.

4

Spoel de kikkererwten af en deze mag samen met de passata erbij. Voeg hier nu de takjes tijm, laurier, steranijs en zout erbij. Zet het deksel op de pan (tajine) en laat pruttelen op een laag vuurtje.

5

Snij de pastinaak in frietjes, leg ze op een bakplaat en kruid met grof zee zout en peper. Deze mogen dan in een voorverwarmde oven op 190 graden, voor 15/20 minuten (als je gaat eten).

6

Bereid nu de keftaballetjes.

7

Neem een grote beslag kom, doe hier nu: het lamsgehakt, verse koriander (fijngesneden), verse munt (fijngesneden), komijnpoeder, paprikapoeder en kaneel. Voeg er nu een ei en 20 gram paneer meel bij en meng alles onder het vlees.

8

Proef even. Voeg nog wat zout eraan toe. Rol nu het lamsgehakt tot balletjes.

9

Voor de yoghurtsaus:

10

Doe al de ingrediënten voor de yoghurtsausje in een kommetje. Roer alles goed door elkaar en proef! Voeg peper en zout toe naar smaak.

11

Verhit nu olijfolie in een bakpan, bak de keftaballetjes goudbruin.

12

Doe de balletjes nu bij het groente mengsel in de tajine (of stoofpot) en laat nog 10 minuten garen op een middelmatig vuurtje.

13

Serveer met de pastinaak frietjes en verdeel er wat frisse yoghurtsaus over. Heerlijk.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply