Dit gerecht is zowel koud als warm super lekker. Echt een aanrader!
Eet deze courgetti met feta en zoete aardappel als avond maal of neem hem mee naar je werk als gezonde lunch.
De smaken zijn hemels. Dit gerecht is een plantaardig alternatief als je minder tarwe of koolhydraten wil eten. De zoete aardappel zorgt voor de extra boost en verzadiging.
Snel op je bord, ideaal voor een doordeweekse avond.
Verwarm de oven op 200 graden. Schil en snij de zoete aardappel in blokjes. Giet de kikkererwten af, spoel met koud water en deze mogen bij de zoete aardappel op een bakplaat. Kruid met peper, zout, Provençaalse kruiden, 1 tl paprika kruiden en 1 tl chili kruiden. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Ondertussen haal je de courgette door de spiraal snijder, en doe in een meng kom. Snij het sjalotje en de champignons in kleine stukjes. Stoof deze in wat olijfolie in de pan. Kruid met peper en zout. Deze mogen bij de courgetti. Besprenkel met wat olijfolie, peper, zout en wat citroen sap. Meng alles goed door elkaar. Neem een klein steelpannetje, en doe hierin de zonnebloempitten. Rooster dit een 2tal minuten op een laag vuur. Blijf erbij en schud ze voldoende zodanig dat ze niet verbranden. Daarna mag je beginnen dresseren. Neem twee bordjes. Doe hierin het courgetti mengsel, daarop wat geroosterde zoete aardappel/kikkererwten, de helft van de feta. Daarop strooi je de helft van de geroosterde zonnebloempitten. Dan terug wat zoete aardappel/kikkererwten, verkruimel nu de andere helft van de feta en de geroosterde zonnebloempitten erover. Besprenkel met olijfolie, sesampasta, verse peterselie en een draai van de pepermolen. Courgetti met feta & zoete aardappel
Print Recipe
Ingredients
Instructions
No Comments