Diner

Broccoli pizza met kip en groentjes

Een koolhydraat arme pizza bodem. Deze bodem is gemaakt van broccoli, wat de pizza glutenvrij, koolhydraat arm en gezond maakt.

Pizza is heerlijk en 1 van mijn lievelings ‘comfort food’. Maar is helaas niet heel erg gezond. Gelukkig kun je van bijna alles een gezondere versie maken. Dit heb ik ook gedaan met deze pizza. De bodem wordt wel stevig maar hij blijft flexibel. Ik gebruikte deze keer als topping kip en groenten met nog wat extra cottage cheese als topping. Heerlijk!

 

Je kan deze broccoli bodem beleggen met van alles. Wil je graag een echte pizza, ga dan voor een tomatensausje, mozzarella en extra groenten. The sky is the limit! Het voordeel van deze broccoli bodem is dat het helemaal niet veel werk is en 90% bestaat uit groenten.

Enjoy!

Broccoli pizza met kip en groentjes

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 35 min

Ingredients

  • - 200 gram broccoli rijst
  • - 2 tl cottage cheese of Parmezaanse kaas
  • - 1 ei
  • - 1 el boekweit meel (of een ander soort meel)
  • - 1 tl Provençaalse kruiden of Italiaanse kruiden
  • - Peper en zout
  • - 1 tl olijfolie
  • - 1 kipfilet
  • - 1 tl kippenkruiden
  • - 1/2 groene paprika
  • - 60 gram champignons
  • - 1 tomaat
  • - 1 el cottage cheese en verse koriander om af te werken.

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Weeg 200 gram broccoli rijst af (ik koop dit zo in een zakje in de Albert Heijn, maar je kan perfect roosjes broccoli mixen in je keukenmixer tot rijst).

3

Stop de rauwe broccolirijst in een pot met deksel. Zet 3 tal minuten in je microgolfoven. Zo wordt de broccoli iets zachter.

4

Meng nu 1 ei, 1 el boekweit meel, 2 tl cottage cheese (of andere kaas), 1 tl olijfolie en de kruiden er door. Plet alles goed tot een vast mengsel.

5

Neem nu een bakplaat met bakpapier. Leg hier het mengsel op en druk aan tot een 'pizzavorm' (maak hem 1 cm dik). Zo wordt hij sneller krokant.

6

Zet nu een 20/30 tal minuten in de voorverwarmde oven. Tot de broccoli pizza een goudbruine kleur heeft. Het kan zijn dat je je bakplaat eens moet draaien. Want de achterkant bakt sneller dan de voorkant.

7

Ondertussen snij je de paprika, champignons en de kip in stukjes. Bak dit in wat olijfolie met kippenkruiden, peper en zout.

8

De tomaat mag ook in blokjes (dit eet ik koud erbij).

9

Daarna dresseer je:

10

De broccolipizza, daarop het kippen/groenten mengsel en de blokjes tomaat. Ik werk af met verse koriander en lepeltje cottage cheese.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply