Veel mensen denken vaak dat ze koolhydraten volledig moeten verbannen om een gezonde levenstijl aan te houden. Dat is zeker niet waar! Kies gewoon voor een gezondere variant: speltpasta, volkoren pasta, volkoren rijst, zoete aardappel, … Ik doe telkens de helft pasta en de helft courgetti.
Spaghetti with some green stuff
Ik ben verzot op pasta én vooral op de combinatie courgetti met asperges. Zeer voedzaam en lekker van smaak! In dit gerecht koos ik ervoor geen vlees te gebruiken, maar je kunt hier perfect een stukje kip, parmaham of biefstuk aan toevoegen (misschien voor jullie boyfriend, want die hebben graag een stukje vlees op hun bord 😉 ). Voor mij is dit veggie gerechtje perfect. Snel klaar, met de kleuren van Italia 😉 . Ook echt ‘mooi’ om op je tafel te serveren als bijgerecht als er vrienden komen eten. Dit gerecht is trouwens ook echt lekker om koud op te eten.
GENIET alleen, met z’n tweetjes of met vrienden.
Speltpasta, courgetti & groene asperges
Print RecipeIngredients
- 20 gram speltpasta
- Halve courgette
- Handje doperwten (diepvries)
- Handje pijnboompitten
- 1 pijpajuintje
- 15 groene asperges
- Olijfolie
- Kokosolie (om te bakken)
- Kruiden: verse koriander, peper, zout, Provençaalse kruiden, pili pili
- 4 kerstomaten
- 2 eetlepels ricotta kaas
Instructions
Kook de speltpasta al dente
Bak de pijpajuin en de groene asperges
Haal de doperwten uit de vriezer, doe ze in een potje met warm water en laat even weken
Wanneer de ajuin en asperges gaar zijn, doe dan de doperwten en de courgetti erbij
Maak courgetti: je neemt een halve courgette en draai die door je spiraal snijder (ik heb de mijne online gekocht)
Daarna kruiden en voeg je er de speltpasta erbij
Werk af door er een paar lepels ricotta kaas doorheen te mengen
De pijnboompitten bak je kort aan, daarna mogen deze er ook bij
Doe er wat olijfolie over en werk af met verse koriander on top
Notes
Snel klaar, een vegetarisch gerecht met zoveel smaak. Smakelijk!
1 Comment
Aike
13 september 2017 at 10:40Ziet er heerlijk uit!