Je denkt waarschijnlijk wortelen in muffins?! Je kan perfect groenten aan je baksels toevoegen om het nog gezonder te maken. En echt, geloof me, het smaakt fantastisch! Probeer deze mini’s zeker eens uit, want ze echt lekker.
Muffins & wortelen
Deze muffins bevatten veel vezels en eiwitten, vooral omdat ik in dit recept werk met speltmeel en extra proteïnepoeder. Een heerlijk tussendoortje om mee te nemen, perfect als ontbijt met wat fruit erbij of om te trakteren op een verjaardagsfeestje of als je bezoek hebt. Ik verjaar deze week, en ik ga hier mijn collegaatjes eens mee verrassen. Wedden dat ik hen hier mee kan bekoren.. 🙂
Wat ik er ook vaak op smeer (als ik thuis ben) is een beetje pindakaas en een paar bosbessen. Genieten. En je krijgt er direct een ‘vol’ gevoel van.
Carrot Muffins
Print RecipeIngredients
- 120 gram speltmeel
- 250 gram geraspte wortels
- 2 eieren
- 2 eiwitten (zonder het eigeel)
- 2 scheppen eiwitpoeder (mijn smaak: 'witte chocolade') (optioneel)
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1 eetlepel kaneel
- 60 ml water
- 1 handje pompoenpitten
- 1 handje rozijnen
Instructions
Doe de geraspte wortelen in je blender of keukenmachine en meng zodat het puree wordt
Daarna neem je een grote kom, meng je de wortelpuree, speltmeel, eieren, eitwitpoeder en bakpoeder tot een gladde massa
Dan voeg je er 60 ml water aan toe
Meng alle ingrediënten goed
Voeg de pompoenpitten, rozijnen en kaneel aan het mengsel toe
Neem muffin vormpjes en verdeel het mengsel
Voeg er boven op nog een nootje aan toe: ik gebruikte hier cashewnoten
Stop deze in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 35 min
Voor je ze uithaalt, laat je ze best nog even zitten in de oven
Notes
Geen tijd om te ontbijten, geen paniek, neem deze muffins mee 'on the road'. Gezond en snel ontbijtje.
No Comments