Gezonde baksels/ Ontbijt

Carrot Muffins

Je denkt waarschijnlijk wortelen in muffins?! Je kan perfect groenten aan je baksels toevoegen om het nog gezonder te maken. En echt, geloof me, het smaakt fantastisch! Probeer deze mini’s zeker eens uit, want ze echt lekker.

Muffins & wortelen

Deze muffins bevatten veel vezels en eiwitten, vooral omdat ik in dit recept werk met speltmeel en extra proteïnepoeder. Een heerlijk tussendoortje om mee te nemen, perfect als ontbijt met wat fruit erbij of om te trakteren op een verjaardagsfeestje of als je bezoek hebt. Ik verjaar deze week, en ik ga hier mijn collegaatjes eens mee verrassen. Wedden dat ik hen hier mee kan bekoren.. 🙂

Wat ik er ook vaak op smeer (als ik thuis ben) is een beetje pindakaas en een paar bosbessen. Genieten. En je krijgt er direct een ‘vol’ gevoel van.

Carrot Muffins

Print Recipe
Serves: 10 muffins Cooking Time: 45 min

Ingredients

  • 120 gram speltmeel
  • 250 gram geraspte wortels
  • 2 eieren
  • 2 eiwitten (zonder het eigeel)
  • 2 scheppen eiwitpoeder (mijn smaak: 'witte chocolade') (optioneel)
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 eetlepel kaneel
  • 60 ml water
  • 1 handje pompoenpitten
  • 1 handje rozijnen

Instructions

1

Doe de geraspte wortelen in je blender of keukenmachine en meng zodat het puree wordt

2

Daarna neem je een grote kom, meng je de wortelpuree, speltmeel, eieren, eitwitpoeder en bakpoeder tot een gladde massa

3

Dan voeg je er 60 ml water aan toe

4

Meng alle ingrediënten goed

5

Voeg de pompoenpitten, rozijnen en kaneel aan het mengsel toe

6

Neem muffin vormpjes en verdeel het mengsel

7

Voeg er boven op nog een nootje aan toe: ik gebruikte hier cashewnoten

8

Stop deze in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 35 min

9

Voor je ze uithaalt, laat je ze best nog even zitten in de oven

Notes

Geen tijd om te ontbijten, geen paniek, neem deze muffins mee 'on the road'. Gezond en snel ontbijtje.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply