Ontbijt

Golden power ontbijtje (met butternut, kurkuma & haver)

Mijn favoriet ‘herfst’ ontbijt, een echt POWER ontbijt!

Dit is een verwarmend herfst/winters ontbijt! De wortel kurkuma die hierin zit heeft veel gezondheidsvoordelen. Bovendien is de combinatie met de butternut, kaneel en haver echt heel erg lekker. De pindakaas geeft dat extra toetsje aan je bowl! Perfect om jezelf  langdurige energie en een verzadigd gevoel te geven. De butternut is een mooie manier om gemakkelijk wat extra groenten binnen te krijgen op een dag. Het kommetje krijgt door de butternut en kurkuma een gelige kleur & smaakt lekker kruidig en zoet. Mmmm… Dus ben je dol op havermout als ontbijt, probeer zeker eens dit recept. Mega gezond! Een betere start is er niet! 🙂

 

 

Golden power ontbijtje (met butternut, kurkuma & haver)

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 25 min

Ingredients

 • - 30 gram havermout
 • - 1 el pindakaas
 • - Snuf zout
 • - 1 tl vanille extract
 • - 1 el vanille proteïne poeder (optioneel)
 • - 1 el stevia
 • - 1/2 tl kurkuma
 • - 1/2 tl kaneel
 • - 200 ml amandelmelk ongezoet
 • - 100 gram gekookte butternut (een restje)
 • Afwerking:
 • - 1/2 banaan, 2 el magere kwark (of yoghurt), besjes, pompoenpitten, kaneel

Instructions

1

De voorgekookte butternut (ik hou vaak een restje van de avond ervoor opzij) gaat in een steelpannetje en plet je met een vork, doe er wat stevia en kaneel over. Laat dit even karamelliseren in het pannetje. Voeg al een geutje amandelmelk erbij. Laat 2 minuten opstaan, en roer constant erdoor.

2

Daarna mag de havermout en de rest van de amandelmelk erbij. Voeg kaneel, zout, kurkuma, vanille extract, proteïne poeder en pindakaas eraan toe. Meng alles goed en laat sudderen op een laag vuurtje. Roer af en toe. Een 2 tal minuutjes.

3

Laat even afkoelen en giet dan in een leuk kommetje.

4

Ik werk af met bananen schijfjes, magere kwark, besjes, nog wat pindakaas, snufje kaneel en pompoenpitten

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply