Nu hoor je het woord ‘superfood’ meer en meer. Persoonlijk ben ik daar niet zo een grote fan van. Zo duur soms voor wat het eigenlijk maar is. Maar dat is natuurlijk mijn mening 🙂 . Maar voor deze Açai bowl maak ik graag een uitzondering. Omdat die gewoon te lekker is. 🙂
Açai
Deze blauw/paarse besjes groeien in het Amazone gebied in het Zuiden van Amerika. Ze zitten boordevol antioxidanten en zijn super lekker. Ik gebruikte açai poeder, en dan is het belangrijk dat je een bevroren banaan en wat ijsblokjes eraan toevoegt. Dan krijg je die frisse, koude en ‘frozen’ smaak. Ik eet dit als ontbijtje of als lunch (als ik weinig inspiratie heb 🙂 )..
Açai Bowl
Print RecipeIngredients
- - 1 bevroren banaan
- - 50 gram bevroren frambozen (of rood gemengd fruit)
- - 2 dadels
- - 120 ml kokosmelk (of amandelmelk)
- - 3 ijsblokjes
- - 1 el açai poeder
- - 1 tl kokosrasp
- Afwerking:
- - Frambozen, muesli en kokosrasp
Instructions
Doe de banaan, bevroren frambozen, ontpitte dadels, kokosmelk, açaipoeder en ijsblokjes in een blender en mix dit tot een romige massa.
Als het te dik is, voeg er nog wat melk aan toe.
Werk af met toppings naar keuze: frambozen, bosbessen, muesli, kokosrasp, muntblaadjes, ...
Notes
Tip: zorg dat je een sterke blender gebruikt!
No Comments