Diner

Nasi goreng met kippengehakt en groentjes

Nasi goreng kan je wel op honderd manieren maken, dit is mijn receptje. Geloof me, dit is echt een makkelijke maaltijd.

Wat is Nasi goreng nu eigenlijk? Dit is een Indonesisch gerecht, een grote kom gekookte rijst met groentjes en ei. Ik maakte deze nasi goreng met gebakken ei en serveerde er kippengehakt met groentjes bij. Je kan de voorgemaakte kruidenmix gebruiken voor Nasi Goreng (die je kan vinden in de Albert Heijn of Delaize) of je kan je kruiden gewoon zelf uit kiezen. Ik verdeelde de groentjes voor de Nasi Goreng in twee, een deeltje voor bij de rijst & een deel voor bij men kippengehakt. Ook gebruikte ik volkoren bruine rijst in plaats van witte rijst.

Aan de slag met dit recept voor Nasi Goreng met kippengehakt. Wist je dat de inwoners van Indonesië dit zelfs eten als ontbijt 😉

Nasi goreng met kippengehakt en groentjes

Print Recipe
Serves: 6 personen Cooking Time: 50 min

Ingredients

  • - 300 gram volkoren bruine rijst
  • - 1 ui
  • - 1 gele paprika
  • - 1 rode paprika
  • - 1 groene paprika
  • - 2 stengels prei
  • - 1 teentje look
  • - 100 gram diepvrieserwten
  • - 250 gram sojascheuten
  • - 1 el vissaus
  • - 1 el sojasaus
  • - 2 el ketjap
  • - 2 stengeltjes citroengras
  • - Snuifje komijnpoeder, kurkuma, koriander
  • - Verse koriander
  • - Peper en zout
  • - 1 el sambal
  • - 2 handjes ongezouten pindanoten
  • - 2 eieren
  • - 2 el olijfolie
  • - 500 gram kippengehakt

Instructions

1

Kook je rijst op voorhand en laat afkoelen. Dit kan je perfect op voorhand doen.

2

Snij je ui en de knoflook fijn. Snij de prei in ringen en stoof dit aan in wat olijfolie.

3

Voeg alle kruiden er aan toe.

4

Haal je erwten uit de diepvries, giet er wat warm water over en giet ze af in een vergiet.

5

Snij je paprika's in fijne stukjes en voeg deze samen met de sojascheuten en de erwten erbij.

6

Voeg je pindanootjes en citroengras eraan toe en roer dit goed. Laat een paar minuten stoven.

7

Neem nu de helft van de groenten en doe deze in een kom, zet op zij.

8

Voeg aan het ander deel van de groenten de rijst toe. Bak ondertussen je eitjes (als een roerei) in een aparte pan en voeg deze bij je rijst-groenten mengeling. Breng op smaak met je ketjap, vissaus, sambal en soja saus.

9

Je Nasi Goreng is klaar.

10

Bak het kippengehakt met wat olijfolie (of kokosolie) tot het gaar is. Voeg hier de groentjes bij (dat je aan de kant hebt gezet).

11

Werk af met wat verse koriander en serveer.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply