Diner/ Lunch

Maaltijdsoep met linzen, kip en geitenkaas

Niets is zo lekker als een warme tas soep op een koude herfst/winterdag. Soep is één van de gemakkelijkste manieren om veel groenten smaakvol binnen te krijgen. Vaak maak ik extra dat ik de volgende dag nog kan meenemen naar het werk met een lekker toastje of stukje roggebrood erbij. Deze maaltijdsoep is voedzaam, lekker en gezond. Perfect als avondeten, lunch of als voorgerechtje.

Linzen, kip en geitenkaas…

Linzen bevatten enorm veel vezels. Dit zorgt dat je tijdens het eten sneller een verzadigd gevoel krijgt. Je hebt keuze tussen rode, bruine, oranje, groene en witte linzen. Ik gebruikte in dit gerecht *rode linzen. Het maakt eigenlijk niet echt uit. Hier ben je vrij in. Dit is echt een soep wanneer je een opkikker nodig hebt. Na een lange dag werken, een intensieve workout, gewoon een ‘bad day’, regenachtige dag, of gewoon omdat je er zin in hebt… De combinatie met de groenten, kip, linzen en geitenkaas. 1 woord voor: Hemels 😉 ..

Maaltijdsoep met linzen, kip en geitenkaas

Print Recipe
Serves: 2 Cooking Time: 35 min

Ingredients

  • - 2 wortels
  • - 2 selderstengels
  • - 1/2 tomaat
  • - 100 gram butternut
  • - 2 ajuintjes/sjalotjes
  • - 150 gram rode linzen
  • - 1 liter water
  • - 1 vetvrij groenten bouillon blokje
  • - peper en zout, pili pili, peterselie, komijn poeder
  • - 1 teentje look
  • - 1 kipfilet

Instructions

1

Breng je water met het bouillon blokje aan de kook.

2

Stoof ondertussen je ajuin.

3

Snij je wortel, butternut en selder in fijne stukjes, en doe die erbij.

4

Daarna doe je alles in je water, en laat dit 15 minuten koken.

5

Kruid met peper en zout, pili pili, peterselie en komijn poeder.

6

Mix alles fijn.

7

Doe daarna je linzen in je soep, en laat het nog 5 minuten koken.

8

Snij je kip in fijne stukjes, en doe die erbij. Als je kip na een aantal minuten mooi gaar is, dan is je soep klaar.

9

Dresseer in een mooi bordje en werk af met een schepje geitenkaas erin, Dit gaat er zo goed bij.

Notes

Dit kan perfect ook als een voorgerechtje als je mensen op bezoek hebt, of als een hapje. Geniet!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply