Hi guys!
Hebben jullie dit ook vaak, dat jullie fruit wat blijft liggen? Een bruine kleur krijgt? Dan eet ik het meestal niet meer zo op. Maar NO FOOD WASTE.. we maken er gewoon gezonde confituur van! Zo had ik vorige week peren over, dus perfect om een lekker potje ‘jam’ van te maken. Zonder een heleboel suiker eraan toe te voegen.
Peren Chia confituur met bloedsinaas
Print RecipeIngredients
- - 6 rijpe peren
- - 1 rijpe banaan
- - 2 el honing
- - 2 el stevia
- - Sap van 2 kleine bloedsinaasappelen
- - 1 tl vanille aroma
- - 2 el chia zaad
- - 5 gram agar agar (soort gelatine, maar een blaadje gelatine kan ook hoor 😉 )
Instructions
Schil de rijpe peren en snij in fijne blokjes.
Stoof dit op een zacht vuurtje. Voeg nu de rijpe banaan eraan toe. Pers de bloedsinaasappelen bij het mengsel. Meng de honing, agar agar, vanillearoma en stevia erdoor. Breng aan de kook en laat gedurende 10 minuten op een hoog vuur staan. Roer af en toe.
Zet nu het vuur lager, neem een pureestamper en stamp alles fijn. Laat nog 2 minuten op het vuur staan.
Giet de warme confituur in bokaaltjes, doe het deksel erop en laat omgekeerd afkoelen (een tipje dat ik eens ergens gelezen heb 🙂 ).
No Comments