Lunch

Courgette taartje met geitenkaas

Courgette, één van mijn favoriete groenten. Waarom? Dat weet ik eigenlijk niet zo goed want er zit daar op zich niet zoveel smaak in 🙂 . Maar je kan er zoveel mee doen. Zoals dit lekker taartje. Een soort lichte quiche, waarbij ik geen bladerdeeg gebruik. Ideaal als lunch, gewoon thuis of om mee te nemen naar je werk. Je kan hem warm of koud eten. Ik maak hem ook vaak als er mensen komen brunchen.

 

Courgette taartje met geitenkaas

Print Recipe
Serves: 1 taart (2 porties) Cooking Time: 40 min

Ingredients

  • - 3 eieren
  • - 1 + 1/2 courgette
  • - 120 gram geitenkaas
  • - 80 gram cottage cheese
  • - Peper en zout
  • - Provençaalse kruiden
  • - Tijm

Instructions

1

Snij de courgette in fijne schijfjes, gebruik hiervoor de mandoline.

2

Neem een kom, doe hierin 3 eieren, 120 gram geitenkaas, 80 gram cottage cheese, peper, zout, tijm en Provençaalse kruiden (hoeveelheid kruiden is volledig aan jou de keuze).

3

Doe in een springvorm bakpapier, giet de helft van het mengsel in de springvorm. Schik hier nu op de schijfjes courgette (half over elkaar in een cirkel).

4

Giet de andere helft van het mengsel over de courgette. Heb je nog wat courgette over? Snij wat fijne blokjes om mee het midden af te werken.

5

Kruid bovenaan nog met wat peper en zout.

6

Zet in een voorverwarmde oven op 180 graden. Ongeveer 35 minuten.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply