Diner/ Lunch

Zomerse volkorencouscous salade!

Lekker, vullend en GEZOND! Deze salade is makkelijk te maken! Perfect als je een ‘fancy’ bijgerecht wil bij een BBQ, als lunch of hoofdgerecht. Tip: maak eens een flinke hoeveelheid, dan heb je meerdere keren plezier!

Salades, een prima idee als we willen afvallen of gezonder willen eten. Je hebt zo van die slaatjes als je die opeet dat je na een uur terug honger hebt.Een salade is vaak niet hartig genoeg en dat zorgt ervoor dat je snel weer honger krijgt. Of je tovert een ‘gezonde’ salade om in een caloriebom door er de verkeerde dressing bij te gebruiken, broodstukjes, te veel kaas, …

Bij deze zomerse volkoren couscous salade hou ik hier zeker rekening mee. Zo heerlijk van smaak en je zit vol 😉 . Ik let ook telkens op met de hoeveelheden en dat is nu juist HET belangrijkste. Vul je bord niet met massa’s couscous, doe er niet het volledig pakje feta in, werk niet af met liters olijfolie, …. Wees verstandig en je zult zien, je hebt meer dan genoeg!

 

Zomerse volkorencouscous salade!

Print Recipe
Serves: 2 Cooking Time: 30 min

Ingredients

 • - 50 gram volkoren couscous
 • - 1/2 bouillon blokje en 50 ml water
 • - 1 handje blauwe bessen
 • - 10 kerstomaten
 • - 1/2 gele paprika
 • - 2 el pompoenpitten (grillen in de pan)
 • - 1 pijp ajuin
 • - 50 gram kikkererwten (grillen in de pan of oven)
 • - 150 gram feta kaas
 • - Zwarte peper, zeezout, paprikakruiden en wat chili kruiden
 • - 1 el tuinkers
 • - Olijfolie
 • - Sap van 1/2 citroen

Instructions

1

Doe 50 gram couscous in een kom. Kook water met je waterkoker. Giet het kokend water (het is niet veel) in een kommetje en doe daar 1/4 blokje bouillon in. Roer totdat het stukje is op gelost. Daarna mag het kokend bouillon water bij de couscous, roer goed en leg er een bord af (zodanig dat de kom afgesloten is). Laat 15 minuten staan. Daarna giet je er 2 el olijfolie over en kruid met wat peper.

2

Ondertussen neem je 50 gram kikkererwten, spoel ze goed af met lauw water en dep je ze af met wat keukenpapier.

3

Deze mogen nu samen met 2 el pompoenpitten in een pannetje en laat ze een 4 tal minuutjes grillen op een laag vuurtje. Kruid met wat peper, zeezout en paprikakruiden. Blijf erbij zodanig dat ze niet aanbakken, roer ze af en toe om. Dit mag je mengen onder de couscous.

4

Daarna snij je de kerstomaten in 2, het pijp ajuintje in fijne ringetjes en de gele paprika in blokjes. Deze mogen bij de couscous of als je liever het 'on te side' hebt, dat kan ook.

5

Werk nu af. Neem 2 bordjes, verdeel de couscous, de kerstomaten, paprika en pijp ajuin. On top brokkel je de feta kaas (elk de helft) en werk af met wat blauwe bessen, tuinkers, wat citroensap en chili kruiden.

Notes

Lust je niet graag couscous? Vervang door bulgur, spelt, boekweit of quinoa.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply