Diner

Mini Broccoli pizza’s

Als ze aan mij vragen wat mijn favoriete ‘unhealthy’ gerecht is, dan zeg ik duizend keren PIZZAAAAA!! Met alle toppings die je maar kunt bedenken! Ik hou er zo van, maar jammer genoeg bevat een ‘gewone’ pizza hééél veel ongezonde vetten en veel calorieën. Af en toe geef ik daar wel aan toe hoor. Dat moet kunnen. Want niets gaat er boven zo een heerlijke pizza van een goeie Italiaan. Maar omdat je dit niet iedere week kunt eten :), alé, ik toch niet.. ging ik op zoek naar verschillende gezonde versies. Daarom in deze post, de lekkere ‘broccoli pizza’…

Pizzaaa Time

Ik haalde mijn inspiratie bij de ‘bloemkool’pizza (die je ook zo kunt kopen, de berucht ‘Magioni pizza‘). Eindelijk een pizza waar de bodem gezond is. Ik had een broccoli liggen en ik dacht waarom niet eens met broccoli? Want ik vind deze groente heerlijk van smaak en ze zitten vol vitaminen en vezels. Bovendien is deze groente goed voor de spijsvertering. Het lijkt veel werk en moeilijk te maken.. Maar het is echt easy! Just try it!

 

Mini Broccoli pizza's

Print Recipe
Serves: 3 mini pizza's Cooking Time: 35 min

Ingredients

  • - Halve broccoli
  • - 1 ei
  • - 20 gram Parmezaanse kaas
  • - 1 bol mozzarella
  • - Peper en zout
  • - Mediterraanse kruiden
  • - 5 kerstomaatjes
  • - 50 gram kippengehakt
  • - 3 eetlepels tomatensaus (passata)

Instructions

1

Je neemt je keukenrobot/mixer/..., doet je rauwe stukjes broccoli, ei en wat parmezaanse kaas erin.

2

Mix dit tot een gladde massa.

3

Maak van deze broccoli massa, 3 pizza'tjes op je bakplaat (wat aan pletten met je lepel tot een mooi rondje).

4

Kruid bovenaan met wat peper en zout en zet in een voorverwarmde oven (200 graden).

5

Dit voor ongeveer 20 a 25 min.

6

Dan haal je ze eruit, en beleg je ze naar jouw keuze.

7

Ik gebruik bij deze pizza's kippengehakt, tomaat en mozzarella.

8

Ik bakte wel men gehakt wat op voorhand, zodanig dat ze niet te lang meer in de oven moeten.

9

Dus eerst doe ik een lepel passata (tomatensaus) over 1 pizza, daarna wat kippengehakt en de gesneden kerstomaatjes erop.

10

Bovenaan werk ik af met mozzarella en wat mediterraanse kruiden.

11

Daarna gaan ze nog 10 minuten in de oven & klaar.

12

Yummmmiiieeee.

Notes

Tip: Weet je niet wat te doen met de andere helft van je broccoli? Doe de broccoli in kleine stukjes, en leg ze op de bakplaat. Kruid met peper, zout en paprikakruiden & wat olijfolie. Daarna in de oven. Ze worden zacht, maar tegelijk heerlijk krokant bovenaan. Fantastisch lekker!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply