Sport

Mijn sportweek

Graag wil ik eens mijn ‘sportweek’ met jullie delen. Hoe ik de balans vind tussen cardio en kracht. Dit nog eens gecombineerd met werk, huishouden, afspraken,… Belangrijk is dat je dit probeert op voorhand in te plannen. Maak de zondagavond je schema op, welke dag je wat gaat doen. Op papier of gewoon in je hoofd ­čÖé Zo wordt het ook gemakkelijker voor jezelf om je hier aan te houden en geef je minder snel op. Just GO for it.

Clear your body, and teach your mind to respect it!

Ik hou van het het gevoel na het sporten. Hoe ik me lichamelijk en mentaal voel.. dat is voor mij de reden waarom ik het doe. En natuurlijk ook om wat mijn gewicht op peil te houden. Want ook al heb ik een gezonde levensstijl, ik hou ook van af en toe eens te ‘zondigen’. Vooral mijn glaasje wijn of gin kan ik toch niet laten staan in het weekend.

Dus hier voor jullie eens een voorbeeldje hoe mijn ‘sporty’ week eruit ziet:

Maandag Run day: Ik hou ervan om vroeg op te staan en een loopje te doen. Meestal doe ik een 10/12 tal kilometer. Mijn dag is sportief begonnen en lopen geeft mij een boost van energie! De zon zien opkomen, de vogels horen fluiten, … Daar kan ik echt van genieten. Natuurlijk is het ook afzien, maar het gevoel achteraf, daar doe ik het voor. En daarna kan mijn dag niet meer stuk.

Dinsdag BodyPump & Core day: Na mijn werk (rond een uur of zes) ga ik naar de gym. In de fitness volg ik eerst een halfuurtje Cx, dit is keihard trainen puur op de buikspieren. Langer dan een half uur mag het echt niet duren, want daarna voel je die spiertjes branden ­čśë . Daarna aansluitend een uurtje Pump: dit is bedacht op de sportschool Les Milles uit Nieuw-Zeeland. Het is een groepsles dat bestaat uit kracht training en uithoudingsvermogen om de grote spiergroepen te verbeteren. Met het doel sterkere spieren te krijgen en zo veel mogelijk calorie├źn te verbranden. Deze groepsles duurt 1 uur en bestaat uit een warming-up, de training zelf en de cooling-down. Een echte aanrader en I love it!

Woensdag: HIIT: Op woensdag morgen haal ik mijn matje thuis uit en doe ik een korte intensieve training thuis. Bij mooi weer op ons terras of anders in onze ‘sportkamer’ ­čÖé

Bv.

  • 15 jumping┬á Jacks
  • 15 squats (met gewicht of zonder)
  • 1 a 2 min touwtje springen
  • 50 moutain climbers (25 aan iedere kant)
  • 15 push ups
  • 15 butt kicks
  • 1 min planking

Dit herhaal je 3 keren na elkaar met telkens 1 min pauze tussen de 3 sets. (wie de benamingen niet kent van deze oefening, gewoon es googlen online of stuur mij gerust een mailtje of een priv├ęberichtje.)

Donderdag krachttraining: Upper body training:┬áOp deze dag train ik mijn arm/rug spieren. Dit doe ik aan de hand van de krachttoestellen in de fitness. Ik heb een schema die ik iedere maand aanpas. Vraag gerust in jouw gym wat voor jou ideaal is. Ze zullen je met plezier helpen. Vaak begin ik die dag ook met een loopje (omdat ik de donderdag maar om 9u moet beginnen, heb ik wat meer tijd). Het is vaak te zien hoe ik me voel en als ik zin heb. Want ‘ja, ik heb ook eens geen zin om te sporten’ ­čÖé

Vrijdag: rustdag:┬áLeer genieten van een dagje ‘niets’ doen. Voel je niet schuldig. Je lichaam heeft rust nodig!

Zaterdag: Cx & kracht training: Lower body training:┬áHier train ik de beentjes aan de hand van de krachttoestellen (squats, lunges, met de kettlebell trainen, …). Daarna sluit ik af met nog een halfuurtje buikspieroefeningen (groepsles cx).

Zondag: Bodypump:┬áDeze groepsles begint de zondag om 11u. Ideaal om eerst uitgebreid te ontbijten (natuurlijk niet te zwaar ­čÖé ) en daarna een uurtje krachttraining┬á te doen. Dit is in groep en op fantastische ‘boost muziek’ (zie eerder op dinsdag).

Mijn week kan natuurlijk altijd vari├źren. Soms komt er iets tussen of zijn we een weekendje op stap. Maar wat belangrijk is voor mij, is dat ik op voorhand weet wat ik welke dag ga doen. Rekening houdend met mijn werk/priv├ę leven.

Want door het bewegen/sporten, voel ik me zoooo veeeel beter in mijn vel. Ook al zie ik er niet uit als sommige fitness modellen. Dit is wat mij altijd gelukkig maakt. Maar wat enorm belangrijk is, luister naar je lichaam. Geef je lichaam ook tijd om te herstellen, om te rusten, te stretchen… Want dit kan soms een verslaving worden en voor je het weet heb je een letsel.

Voila, dit is mijn gewoonlijk sportweekje, maar je hoeft zeker en vast niet hetzelfde te doen. Doe waar jij je goed bij voelt. Probeer nieuwe dingen uit, varieer in je schema. En vergeet niet ELKE vorm van beweging is goed (dit kan ook fietsen, zwemmen, … zijn) in combinatie met gezonde voeding.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply