Gezonde baksels

Pompoenbrood

Pompoen seizoen.. Joepieeee! Het is alweer oktober én bijna herfst. Een seizoen vol mooie kleuren, waar je nog met een dikke trui kunt genieten van de zon. Als het niet regent natuurlijk :). Ook een seizoen waar het vaak een ideaal weertje is om te bakken. Ik doe niets liever dan op een regenachtige dag in mijn keuken te duiken en te bakken of te koken. Zooo leuk om te doen! Het recept van mijn bananenbrood staat al op de blog, maar mijn pompoen brood, of leuker gezegd ‘Pumpkin bread’, mogen jullie ook zeker niet missen.

Pompoen seizoen

Ik hou van gerechten met groenten in. Pompoenbrood is dan ook één van mijn lievelingsbroden. Minder zoet dan bananenbrood, dus perfect om ook hartig te eten. Het is dus zeker geen zoet brood, maar door de speculaaskruiden, kaneel en honing heeft dit brood wel een frisse smaak. Ik snij mijn brood in sneetjes, doe ze ieder apart in folie en vries de helft in. Dan kan ik iedere keer een stukje uit de diepvries halen en blijft mijn ‘broodje’ langer lekker. Want zo een volledig brood eet je niet in een paar dagen op. Dit brood is ook perfect als een tussendoortje. Heerlijk met wat pindakaas of honing erop. Of als je het wat hartiger wil, met beleg naar keuze.

Pompoenbrood

Print Recipe
Serves: 10 sneetjes brood Cooking Time: 1 uur

Ingredients

  • - 400 gram pompoen
  • - Halve pot met water en blokje groentebouillon
  • - 150 gram speltmeel (geen speltbloem want dit is al teveel bewerkt, spelt meel is gezonder)
  • - 3 eieren
  • - 1 handje rozijnen
  • - 1 handje zonnebloempitten
  • - 2 handjes pompoenpitten
  • - 4 eetlepels honing (neem pure honing, zonder teveel toegevoegde suikers, te vinden bij een boer of natuurwinkel)
  • - 1 lepel bakpoeder
  • - 1 lepel kaneelpoeder
  • - 1 lepel speculaaskruiden (kan je vinden op de markt of in een speciaalzaak)

Instructions

1

Schil je pompoen, verwijder de kern en haal de pitten eruit (hou de pitten om te roosteren, heerlijk!), snij 400 gram in stukken.

2

Zet een halve pot met water op, en doe er een groentebouillon in.

3

Breng deze aan de kook.

4

Als je water aan het koken is, doe je de pompoen erin, laat dit koken totdat de pompoen zacht is.

5

Daarna neem je je weegschaal; neem 150 gram speltmeel, 3 eieren, rozijnen, pompoenpitten, zonnebloempitten, honing, en bakpoeder en meng dit tot een glad mengsel.

6

Daarna pureer je de pompoen tot een puree, en doe je het bij het mengsel.

7

Je werkt af door de speculaaskruiden en kaneel erbij te voegen.

8

Doe alles in een bakvorm, bovenaan doe je nog wat pompoenpitten (je kunt perfect de pompoenpitten gebruiken die je uit je pompoen gehaald hebt).

9

Zet 45/50 min in een voorverwarmde oven op 180 graden.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply