Gezonde baksels

‘Low fat’ Limoen Cheese cake

Een lekkere romige, frisse en gezonde taart! Dat is deze limoen cheesecake met een krokante bodem zeker.

De traditionele ‘Amerikaanse’ cheesecakes zijn vaak héél calorierijk. Door de roomkaas, volle room, suiker, roomboter, suikerkoekjesbodem, … Ik heb dit vervangen door een light roomkaas en veel magere kaas (0% vet) zo krijg je een veel lichtere cheesecake. Om de bodem gezonder te maken, heb ik havermout, lijnzaad en zonnebloempitten gebruikt. En hem wat afgebakken, want ik hou van wat een ‘bite’ in mijn taart.

Dit gerecht is ook gewoon heerlijk als ontbijt, lunch of snack. De combinatie van de kaas met het frisse van de limoen is een feest in je mond! Maar nog belangrijker, het is een gezonde en verantwoord tussendoortje!

Print Recipe
Serves: 1 taart

Ingredients

  • Bodem:
  • - 200 gram havermout
  • - 50 gram zonnebloempitten
  • - 50 gemalen lijnzaad
  • - 5 el kokosolie (gesmolten)
  • - 2 el ahornsiroop
  • - snufje zout
  • - 1 el honing
  • Kaasvulling:
  • - 600 gram magere kaas (0% vet)
  • - 250 gram philadelphia kaas (eventueel de light versie)
  • - 2 limoenen (het sap)
  • - 4 el stevia poeder (of een andere zoetstof)
  • - Rasp van 1 limoen
  • - 10 gelatine blaadjes (geweekt in water en opgelost in het warme sap van de limoen)
  • - 1 tl vanille extract
  • - optioneel: 1 scoop proteïne poeder (vanille smaak)
  • - 2 el honing

Instructions

1

Weeg het havermout, de zonnebloempitten en lijnzaad af en doe in een beslagkom.

2

Smelt de kokosolie. Meng dit met de zonnebloempitten, lijnzaad, havermout, ahornsiroop, honing en snufje zeezout. Totdat er een kruimelig mengsel ontstaat.

3

Daarna bekleed je een springvorm met bakpapier, vet wat in met kokosolie en druk nu het mengsel op de bodem goed aan met de bolle kant van een lepel.

4

Zet de bodem 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Daarna laat je even afkoelen.

5

Ondertussen maak je de vulling.

6

Neem 10 gelatine blaadjes, laat weken in wat koud water totdat ze allemaal slap zijn.

7

Meng de philadelphia kaas met de magere kaas, limoenrasp, stevia en de honing in een kom. Proef! Is hij zoet genoeg voor jou? Anders doe je er nog wat honing of stevia bij.

8

Neem een klein steelpannetje, pers hier nu 2 limoenen uit en verwarm dit wat.

9

Wring nu de gelatine blaadjes goed uit en doe dit bij het warm limoensap. Laat de gelatine blaadjes goed oplossen in het mengsel. Dus goed roeren.

10

Daarna mag dit bij het kaasmengsel.

11

Roer alles goed door elkaar.

12

Giet het mengsel op de haverbodem en zet hem voor minimaal 4 uur in de koelkast.

13

Werk af met nog wat limoenrasp en wat fruit naar keuze.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply