Gezonde baksels/ Lunch/ Ontbijt

Fluffy Pancakes

Deze ‘low carb’ pancakes zijn echt overheerlijk en zo ‘fluffy’ van smaak! Ik had een keto recept liggen en wat aangepast en dit is het resultaat! Yuuumiie!!!

Amandelmeel en kokosbloem zijn heel laag in koolhydraten, dus een ideale combo voor mijn pannenkoekjes. Met dit receptje tover je in 1, 2, 3 twee heerlijk pancakes op tafel. Als een ‘breakfast-all-day kind of girl’ kan ik op elk moment van de dag deze naar binnen spelen. Ik eet ze dus dan ook héél vaak als lunch.Voor deze pannenkoekjes heb je niet veel ingredienten nodig. Amandel- en kokosmeel vind je al vaker in de gewone supermarkten maar zeker in de bio of natuur shop.

Print Recipe
Serves: 2 pannenkoekjes Cooking Time: 15 min

Ingredients

  • - 50 gram kokosbloem (of meel)
  • - 50 gram amandelmeel
  • - 2 el stevia suiker (of een andere zoetstof)
  • - 1 tl bakpoeder
  • - 1 tl kaneel
  • - Snuf zeezout
  • - 2 eieren
  • - 60 ml amandelmelk
  • - 1 tl citroensap
  • Olie of kokosolie om in te bakken.

Instructions

1

Meng alle droge ingredienten door elkaar: kokosbloem, amandelmeel, suiker, bakpoeder, kaneel en het zeezout.

2

Kluts in een andere kom de eieren en meng met de amandelmelk en citroensap.

3

Voeg nu de droge en natte ingredienten samen. En meng goed door elkaar.

4

Smelt wat kokosolie of olijfolie in een pan, schep de helft van het deeg erin en bak de pannenkoekjes aan beide zeiden (draai ze om met een spatel).

5

Zet op een laag vuurtje zodanig dat de pannenkoekjes niet aanbranden.

6

De pannenkoekjes zijn wat 'fluffy' van structuur maar dat is juist de bedoeling.

7

Ik werk af met wat kokos/soja yoghurt, zaden en warm fruit (bv. een appeltje en wat bosbessen bakken met kaneel & honing in de pan).

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply