Diner

Curry stoofpotje met kip & mango

Zoals jullie wel weten ben ik GROTE fan van de Wereld keuken. Dit Oosters gerechtje is dan ook 1 van mijn favorietjes! Curry ‘stew’ met kip, mango, veggies en cashews! YUMMMM!!

Lekkere en gezonde stoofpotjes hoeven niet perse heel moeilijk te zijn. Deze Indiase curry is fan-tas-tisch lekker! En als je wil kan je hem perfect vegan maken door gewoon de kip weg te laten. De kip is hier echt niet nodig. De mango, kokosmelk en de groenten geven genoeg smaak aan deze curry! Heel erg moeilijk is het dus niet om wat vaker plantaardig te eten. En je kan dit perfect in een grote hoeveelheid maken (zoals dit recept voor 8 personen) en gewoon verdelen in potjes en invriezen. Geen tijd? Haal gewoon de dag voordien een potje uit en je hebt de dag erna een gezonde maaltijd!

Curry stoofpotje met kip & mango

Print Recipe
Serves: 8 personen Cooking Time: 60 min

Ingredients

  • - 8 kippenfilets
  • - 2 rijpe mango's
  • - 60 gram doperwten (ik gebruik diepvries)
  • - 5 tl groene curry pasta
  • - 1/3 butternut
  • - 1 courgette
  • - 1/2 groene, gele en rode paprika
  • - 250 gram kikkererwten
  • - 4 wortelen
  • - 2 sjalotjes
  • - 2 grote handjes groene snijbonen
  • - 1 teentje look
  • - 250 ml groentebouillon
  • - 3 blikken kokosmelk (1l)
  • - 200 gram geroosterde cashews (gewoon in de pan roosteren of in de oven)
  • - Kruiden: peper, zeezout, 1 tl komijn poeder, 1 tl garam massala, 1tl kurkuma, 1 tlchili poeder, 1 tl milde paprika poeder, kippenkruiden (voor de kip)
  • - Olijfolie

Instructions

1

Snij de kippenfilets in blokjes (niet te klein), marineer met peper, zout, olijfolie, kippenkruiden en paprikapoeder. Laat dit even rusten in de koelkast.

2

De mango's mag je schillen en in blokjes of reepjes snijden (wat je zelf wil). Zet deze ook even in de koelkast.

3

Giet de kikkererwten af, spoel ze goed en laat uitlekken. Deze zijn voor straks.

4

Neem een grote stoofpot.

5

Snij de sjalotjes en look in fijne stukjes en bak in de stoofpot glazig.

6

Snij de groenten: butternut, courgette, paprika's, wortelen en snijboontjes in blokjes

7

Stoof dit bij de sjalotjes. Een 5 tal minuutjes. Giet hierna 250 ml groentebouillon erbij. De erwten mogen hier ook bij.

8

Laat dit een 5 tal minuutjes sudderen op een laag vuurtje. Kruid met peper, zeezout, komijn poeder en wat chili.

9

Ondertussen rooster je in een steelpan de cashew noten. Blijf erbij want ze worden snel zwart. Telkens goed opschudden.

10

Leg deze even aan de kant als ze beetje een bruine kleur hebben.

11

Ondertussen giet je de blikken kokosmelk erbij en doe hier 5 tl groene curry pasta erbij. Roer goed.

12

De mango, uitgelekte kikkererwten en cashews mogen erbij. Laat dit even pruttelen. Proef! Kruid bij met wat komijnpoeder, kurkuma en paprika poeder.

13

Als laatste doe je de kippenblokjes erbij, laat dit koken in de saus. Zo word je kip niet te droog.

14

Laat dit nog een 10tal minuutjes op een vuurtje pruttelen. Neem een stukje kip uit het stoofpotje. Als de binnenkant een mooie witte kleur heeft, is je 'stew' klaar.

15

Ik serveer dit altijd met wat bloemkoolrijst (of naan brood) en verse koriander (of peterselie).

16

Smakelijk!

Notes

Bak je eerst de kip voor je hem in de saus doet, heb je de kans dat je kip te droog wordt als je het gerecht serveert.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply