Gezonde baksels

Walnoten koffie taart

Dit is een POWER taart, door de koffie en walnoten heeft dit gebak echt een krachtige en heerlijke smaak. De topping maakt dit af!

De combinatie: walnoten en koffie, zijn echt MEGA! Het was de eerste keer dat ik experimenteerde met koffie. Want ik ben echt een ‘coffee addict’. Mijn morgen start altijd met een kopje! Maar moet wel eerlijk zijn dat ik wel veel geminderd ben. Probeer het te beperken tot max 4 tassen per dag. Vooral in de namiddag probeer ik mijn tasjes koffie te vervangen door een ‘chai latté’ of een ‘groene thee’. Maar ik vond het een uitdaging om de koffie smaak in deze taart te laten terug komen. Maar niet te overheersend. Dit is wel een stevige taart door de combinatie met de havermeel en de walnoten. Dus een klein stukje als dessert is al genoeg om goed vol te zitten. Ik werk hem meestal af met nog wat vijgjes er bovenop. Je kan hem ook serveren als ontbijt.

Wil je zot doen bij dit recept? Neem een iets kleinere springvorm: 20 cm. Laat de taart afkoelen, snij de taart in 2 gelijke helften en doe de topping ook tussen de twee stukken taart. Dat je een lekkere vulling hebt.

Walnoten koffie taart

Print Recipe
Serves: 1 taart Cooking Time: 50 min

Ingredients

  • - 250 gram havermeel (havermout mixen in je keukenmixer)
  • - 100 gram walnoten meel (walnoten mixen in je keukenmixer)
  • - 100 gram dadels (laten weken in 150 ml koffie espresso)
  • - 150 ml amandelmelk
  • - 2 el bakpoeder
  • - 4 eieren
  • - 4 el kokosbloesemsuiker
  • - 2 el zonnebloemolie
  • - 1 el cacaopoeder
  • - Snuifje zout
  • - 2 el citroensap
  • Topping: 70 gram walnoten, 120 ml koffie, 100 gram dadels, 1 el ahornsiroop, snuf zout
  • spring vorm: 24 cm

Instructions

1

Mix je havermout en walnoten tot meel in de keukenmixer.

2

Laat 100 gram dadels weken in 150 ml warme koffie. Dit voor ongeveer 10 minuten. Daarna doe je hier 10 ml amandelmelk bij. Daarna mag dit in je keukenmixer, en mix dit tot een gladde massa.

3

Meng in een kom de havermeel, walnotenmeel, bakpoeder, kokosbloesemsuiker, snuf zout en de cacaopoeder goed door elkaar.

4

In een andere beslag kom doe je de eieren, citroensap, het dadelmengsel en zonnebloemolie, Meng alles goed door elkaar.

5

Je mengt nu de droge en de natte ingredienten.

6

Neem een springvorm, doe hierin wat bakpapier of vet in met wat olie.

7

Doe hier het beslag in.

8

Zet in een voorverwarmde oven, op 180 graden. Voor 30-40 minuten. Voel met een brochette stok of de taart klaar is.

9

Deze gaat redelijk snel. Als hij klaar is, laat je hem afkoelen op een rooster.

10

Ondertussen maak je de topping: Laat de dadels terug weken in 120 ml koffie (10 minuten). Daarna doe je dit in de keukenmixer samen met 70gr walnoten, 1 el ahornsiroop en snufje zout.

11

Mix dit tot een gladde masse (geloof me, YUUUUMMM die topping).

12

Smeer dit op de afgekoelde taart en werk af met wat walnoten.

13

Smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply