Gezonde baksels/ Lunch

Hartige taart met courgette, wortel en kaas

Een vriendin van mij, die btw een prachtige kledingwinkel heeft: Eva_Dew in Nieuwpoort-Bad, vroeg me onlangs om een hartige taart te maken voor haar ‘Late night shopping’. Tuuuurlijk wilde ik dat. Wat is er nu niet leuker dan: lekker én veel shoppen, iets drinken en een gezonde knabbel voor erbij? Je denkt waarschijnlijk een taart/cake moet altijd zoet zijn? Nee hoor, deze hartige & gezonde taart is verrassend lekker. Ideaal voor bij de aperitief of als broodvervanger. Smeer er wat cottage cheese, hummus, avocado, .. op en smullen maar. Wat ik vaak doe, is een eitje bakken en dit tussen twee stukjes leggen. Mmmm, OVERheerlijk! 😉

Iedere vrijdag is er een ‘Late night shopping‘ in Eva_Dew in Nieuwpoort-Bad, tot 20u. 🙂 Ga zeker eens een kijkje nemen! Shop, chill & come together.

Lombardsijdestraat 3/0003
8620 Nieuwpoort
tel: 0486 29 41 70

Hartige taart met courgette, wortel en kaas

Print Recipe
Serves: 1 taart Cooking Time: 50 min

Ingredients

  • - 260 gram speltmeel
  • - 180 gram geraspte wortel
  • - 180 gram courgette
  • - 2 rode uien
  • - 2 teentje look
  • - 120 gram feta kaas
  • - 100 gram pecorino (geraspt)
  • - 100 ml olijfolie
  • - 3 eieren
  • - 40 gram walnoten
  • - 2 el bakpoeder
  • - Peper
  • - 1 el tijm
  • - 1 el Provençaalse kruiden
  • - 120 gram zongedroogde tomaten
  • - 1 klein handje pijnboompitten

Instructions

1

Verwarm je oven voor op 180 graden.

2

Rasp je wortel en courgette. Snij je rode ui in kleine stukjes. Neem een bakpan, doe er wat olijfolie erin en bak de deze drie samen in de pan. Voeg de geperste look erbij.

3

Neem een grote beslag kom, doe hierin je eieren en klop deze los samen met je olijfolie. Voeg je feta in stukjes eraan toe en de geraspte pecorino. Ook het groenten mengsel mag erbij. Roer dit goed door elkaar. Voeg het bakpoeder, walnoten en speltmeel eraan toe. Breng op smaak met je kruiden. Meng als goed door elkaar.

4

Snij wat zongedroogde tomaten in stukjes en bak even je pijnboompitten aan in een pannetje. Meng dit door elkaar. Doe de helft in je beslag, en gebruik de andere helft om de bovenkant van je taart te versieren.

5

Neem een taartvorm (of cakevorm) en vet deze in met wat vetstof (of leg bakpapier op de bodem). On top: de zongedroogde tomaatjes en pijnboompitten.

6

Bak de hartige taart in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 40 minuten. De taart is klaar als je met een lange prikker erin prikt en er geen deeg meer aan kleeft.

7

Haal de taart uit de oven en laat afkoelen.

Notes

Perfect om in kleine sneetjes te snijden, en als hapje te serveren, of gewoon om te beleggen met wat kippenwit, hummus, avocado, ...

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply