Een homemade dip.. dit is toch leuk als je dit kunt serveren aan je gasten? Dan ben je toch een klein beetje trots? Niet? 🙂 Zeker als deze dan nog eens gezond, eenvoudig en superlekker is. Deze dip is in een handomdraai klaar, en het is eens iets anders..
Toen we vorige zomer in Mexico op vakantie waren, kregen we in ieder restaurant een schaaltje bruin mengsel erbij. Wat is dit?!? En wat een verrassing toen IK (want men mannetje staat niet open voor ‘iets nieuws’ op zijn bord 🙂 ) ervan proefde. Het was Heerlijk! Lekker! Echt iets typisch voor de Mexicaanse keuken. Overal waar je ging kreeg je een ‘zwarte bonen dip’ erbij, zelfs bij het ontbijt. 🙂
Ok, ik geef toe, het is niet het meest kleurrijk gerecht, maar geloof me.. Het is verrukkelijk! Dien deze yummie en voedzame dipsaus op met wat rauwkost, stukjes geroosterd brood of tortillachips.
Bean Dipper (bruine bonen dip)
Print RecipeIngredients
- - 250 gram kidney bonen (bruine bonen afgelekt)
- - 1 handje verse basilicum
- - 1 tl paprika poeder
- - 1 lente uitje
- - 1 teentje look (geperst)
- - 2 el citroensap
- - Peper en zout
- - 6 el olijfolie
Instructions
Neem een blik bruine bonen, giet deze af in een vergiet en laat uitlekken.
Doe alle ingrediënten behalve je lente uitje in je keukenmixer, en mix dit tot een gladde massa. Is het mengsel nog iets te droog? Voeg er nog wat citroensap en olijfolie aan toe.
Snij je lente ui in fijne ringetjes. Doe je bonen dip in een kommetje, strooi er de lente ui over en wat druppels olijfolie.
Serveer met stukjes geroosterd brood. Heerlijk!
Extra: snij een tomaat in fijne blokjes, en strooi deze er ook over. Heerlijk!
No Comments