Zondag.. 7 uur.. Te vroeg om op te staan 🙂 , maar ik kan de slaap niet meer vatten. Jochen ligt nog lekker te slapen. Wat doen we dan? Opstaan, kopje koffie drinken én deze heerlijke donuts bakken. Om deze namiddag te serveren als de vrienden op bezoek komen.
Deze cake donuts zijn lekker, luchtig, suikervrij, tarwevrij, koemelkvrij, … Gewoon heerlijk bij een lekkere cappuccino of als een tussendoortje op het werk! Ik hield het gewoon bij de traditionele donut, maar je kan er perfect een donut-glazuur bij maken: van chocolade, plattekaas met fruitmengeling erop, pindakaas, wat invetten met olie en kokosbloesemsuiker erover strooien of wat bloemsuiker, … Je kan met deze ‘knoddies’ zo veel kanten uit. Normaal gaan de donuts in het frietvet, maar ik bak ze in de oven. Gezond & zeker niet minder lekker. Gewoon proberen zou ik zeggen. Ze zien er mega cute uit 🙂 Vind je ook niet?!
Donuts met frambozen en blauwe bessen
Print RecipeIngredients
- - 240 gram speltmeel
- - 2 eieren
- - 60 gram amandelpoeder
- - Snuifje kaneel
- - 3 el bakpoeder
- - 120 ml amandelmelk
- - 1 tl framboos of appel azijn
- - 3 el kokosbloesemsuiker
- - 2 el esdoorn siroop
- - 6 el olie (ik gebruikte zonnebloemolie)
- - 1 hand blauwe bessen en frambozen (mag gerust diepvries zijn)
Instructions
Verwarm je oven op 180 graden.
Als je diepvries fruit gebruikt, al dit al uit de diepvries. En laat even ontdooien.
Neem een grote beslag kom, meng hier je speltmeel, amandelpoeder, bakpoeder en eieren tot een glad mengsel.
Voeg je kokosbloesemsuiker, framboos azijn, amandelmelk, esdoorn siroop, olie, kaneel rustig door heen het mengsel.
Klop dit goed door elkaar.
Voeg hier nu het fruit aan toe, en spatel dit voorzichtig doorheen het mengsel.
Neem je donut vorm (ik gebruikte deze van tupperware: deze is voor 6 mini donuts, had nog wat deeg over. Ik maakte hier nog een klein taartje van 🙂 ).
Verdeel het beslag over de verschillende vormpjes. TIP: doe er niet te veel deeg in, want dit rijst nog en anders gaat het 'gaatje' dicht van je donut vorm.
Stop de donuts in de warme oven, op 180 graden, een 25 tal minuutjes.
Haal ze eruit, en laat goed afkoelen.
Versier ze wat met kokospoeder, kokosbloesemsuiker, kaneel, frambozen, bessen, ... Ook heerlijk met wat kwark/yoghurt erbij. Je kan ze combineren met ALLES wat jij lekker vindt.
No Comments