Gezonde baksels/ Ontbijt

Eiwitrijk kokos bananenbroodje

Banana Banana Cake! Een gezond tussendoortje en zo gemakkelijk om te maken. Ik eet dit ook super graag als ontbijt of lunch. Topped met pindakaas en bosbessen!

Deze cake is niet alleen hoog in eiwitten, maar hij is ook rijk aan vezels. Kokosmeel is gemaakt van verse kokosnoten.  Kokosmeel bevat boordevol vezels! Vezels maken dat je een lang verzadigd gevoel hebt en dus minder snel honger zal krijgen. Het is dan ook nog eens lactose- gluten- en suikervrij. Dus fantastisch goed voor je darmen.

Voeg gerust nog bij dit basis recept andere ingrediënten toe dat je lekker vindt. Ik denk maar aan een handje vol bessen, zaden of 1 el cacao poeder. Let wel op de extra calorieën dat je er extra aan toevoegt. Geloof me, hij is al lekker zo!

Altijd mijn tip bij het maken van bananenbrood: snij een paar sneetjes en rooster het in de broodrooster of oven. Yuuuummm!!

Koolhydraatarm bananenbroodje

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 1 uur

Ingredients

  • - 100 gram kokosmeel
  • - 50 gram kokosrasp
  • - 3 eieren
  • - 1 tl bakpoeder
  • - Snuf zout
  • - 1 el kaneel
  • - 3 rijpe bananen
  • - 1 scoop vegan vanille proteïne poeder (optioneel)

Instructions

1

Meng alle ingrediënten samen in een beslag kom of de keukenmixer.

2

Verwarm de oven voor op 180 graden.

3

Giet het beslag in een bakvorm, werk af met nog wat amandelschilfers en kaneel.

4

Zet 50 minuten in de voorverwarmde oven.

Notes

Mijn favorietje: besmeer een plakje brood met pindakaas en werk af met bosbessen. Sooo Gooood! Pindakaas bevat dan ook gezonde vetten! Geloof me, gezonde vetten heeft je lichaam nodig. Wees er niet bang van!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply