Diner

Dahl van zoete aardappel, linzen, spinazie en pulled chicken

Zoals jullie weten ben ik gek op éénpansgerechten. Liefst wat met ‘wereldse smaken’. Deze Dahl is dan ook een gerecht die geregeld op ons menu staat thuis. Dahl is een gerecht dat als basis altijd een peulvrucht in de saus heeft. Hier zijn dit dus linzen. Super lekker met rijst of naanbrood.

Als afwerking bak ik hier nog wat verse kip bij en trek ik dit wat uit elkaar, ‘pulled chicken’ en strooi er nog wat grof gesneden pinda’s over. Mmm!! Bommetje aan eiwitten dus! Yummmmm!

 

Deze tomaten kokos saus is echt zo lekker! Ik maak vaak ook een grote pan dahl (zonder de kip dan), vries dit in bakjes in. En voeg telkens iets bij waar ik op dat moment zin in heb. Nu was dit kip, ik eet er vaak ook wat scampi’s bij, een ei, vegetarisch gehakt, … Of héél vaak gewoon vegetarisch met toast of naanbrood bij. Heerlijk om mee te ‘soppen’.

 

Geniet ervan en delen op jullie ‘socials’ mag altijd 😉

Dahl van zoete aardappel, linzen, spinazie en pulled chicken

Print Recipe
Serves: 4 porties Cooking Time: 35 min

Ingredients

  • - 150 gram groene linzen
  • - 1 grote rode ui
  • - 3 grote handjes verse spinazie
  • - 3 zoete aardappelen
  • - 500 gram tomatenblokjes (blik)
  • - 500 ml groenten bouillon
  • - 70 gram tomatenpuree
  • - 1 tl kippenkruiden
  • - 400 ml kokosmelk
  • - 2 tl rode curry pasta
  • - Peper, zout
  • - 1 el Garam Masala, 1 tl komijn, 1 tl curry poeder
  • - 1 tl verse gember stukjes
  • - 4 kippenborstfilets
  • - 2 el pinda's
  • - Verse koriander of peterselie
  • - Limoen partjes als afwerking

Instructions

1

Snipper de ui fijn en stoof glazig in wat olijfolie. De verse gember mag er ook altij bij.

2

Voeg de kruiden toe: de curry pasta, komijn, Garam masala, tomatenpuree, currypoeder en bak 1 minuut mee.

3

Schenk de kokosmelk, groentebouillon en de tomatenblokjes erbij en breng langzaam aan de kook.

4

Breng op smaak met peper en zout.

5

De linzen mogen er ook bij en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.

6

Ondertussen snij je de zoete aardappel in blokjes en deze mogen er na 10 minuten ook bij.

7

Snij de kipfilets in blokjes, kruid met kippenkruiden en bak goudbruin. Laat even afkoelen. Dan trek je de stukjes uit elkaar zodanig dat je 'pulled chicken' krijgt.

8

Op het einde van de 20 minuutjes mag de spinazie bij de dahl.

9

Neem een mooi kommetje, serveert hier de dahl in, bovenop komt de 'pulled chicken', afgewerkt met wat pinda's en verse koriander of peterselie.

Notes

Wie gek is op kokosschilfers, kan deze even roosteren in een pan (zonder olie en blijf erbij!) en over de dahl strooien. Mmm!! Extraatje 😉

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply