Een heerlijk gezond comfort food gerecht! Deze Thaise curry met kip, spinazie en erwten is ontzettend lekker. Ik maakte er bloemkoolrijst bij, maar ook heerlijk met gewone zilvervliesrijst of wat zelfgemaakt flatbread.
Diepvries erwten zitten altijd in mijn diepvries (maak ik ook vaak heerlijke dips mee..) en spinazie en wortelen liggen altijd in mijn koelkast! In deze Thaise curry vindt je dus een ‘low budget’ aan ingrediënten. Je kan de kip eerst bakken in de pan, of laten garen in de saus. Aan jou de keuze. Deze curry maak ik ook vaak klaar als ik bezoek heb, je kan dit op voorhand klaar maken en enkel opwarmen als de gasten er zijn.
Je kan bij dit gerecht ook variëren qua groenten, vlees of vis, pikant of niet pikant (laat je gewoon de rode curry weg) …
Ik koos om de curry te serveren met bloemkoolrijst.
Your body, your choices! 😉
Rasp de wortelen en snij in halve maantjes. Snij de kip in blokjes. Snipper de ui, teentje look en schil de gember. Snij fijn en fruit alles aan in olijfolie. Gebruik hiervoor een stoofpot met deksel. Voeg 2 el rode curry pasta en de 2 blikjes tomatenpuree eraan toe. Doe de kipfilet erbij en bak kort rondom bruin. Daarna mogen de wortelen erbij en bak zo 5 minuten mee. Voeg dan de kokosmelk, groentebouillon en 1 kippenbouillon blokje eraan toe. Kruid met kurkuma, komijn, zwarte peper, zout en nootmuskaat. Voeg 1 el vissaus en de diepvries erwten eraan toe (mag rechtstreeks uit je diepvries komen). Roer alles goed door elkaar en laat de Thaise curry met kip 20 minuutjes op een zacht vuurtje pruttelen. Is de saus te dik? Voeg nog wat extra water eraan toe. Op het einde doe je de verse spinazie erbij, meng met een spatel de spinazie door de curry en zet het vuur uit. Schep in een mooi bordje, voeg er nog wat grof gehakte pinda's eraan toe en wat verse koriander. Serveer met bloemkoolrijst, gewone rijst of flatbread. (Zie op de blog voor de recepten)Thaise curry met kip, spinazie en doperwten
Print Recipe
Ingredients
Instructions
No Comments