Diner/ Lunch

Crunchy bloemkoolrijst met erwtjes

Dit is een prima vervanger van gewone rijst. Dus als je eens geen zin hebt in de gewone gekookte bloemkool, probeer dan eens deze bloemkoolrijst met doperwten en een lekkere crunch van nootjes.

Serveer dit als bijgerecht of meng er wat puur rund- of kippengehakt door. Maak extra, zo heb je de dag erna nog een heerlijke, lichte lunch.

Crunchy bloemkoolrijst met erwtjes

Print Recipe
Serves: 4 personen Cooking Time: 15 min

Ingredients

  • - 1 bloemkool
  • - 1/2 rode ui
  • - 1 teentje look
  • - Sap van 1 limoen
  • - 1 lente ui
  • - 120 gram noten mix (ik nam ongezouten pinda- en cashewnoten)
  • - 100 gram diepvries erwten
  • - 1 el verse peterselie en/of bieslook
  • - 1 groenten bouillonblokje
  • - Peper, zout, 1 tl kurkuma en 2 tl curry poeder

Instructions

1

Snij de bloemkool in roosjes en doe ze in de keukenmachine. Maal fijn tot rijst.

2

Snij de rode ui en look fijn. Doe in een pan en verwarm met een beetje olijfolie. Bak een paar minuutjes. Voeg nu de diepvries erwten en bloemkoolrijst eraan toe. En bak een 5 tal minuten op een laag vuur. Kruid met peper, zout, 2 tl curry poeder en 1 tl kurkuma poeder erbij.

3

Meng geregeld alles door elkaar.

4

Voeg nu een verkruimeld groenten bouillon blokje bij de bloemkoolrijst en meng goed.

5

Mix kort 120 gram ongezouten noten in de keukenmixer, deze mogen ook bij de rijst.

6

Schep alles goed door elkaar totdat de bloemkool wat knapperig word.

7

Snij een lente ui, voeg deze er aan toe en besprenkel met limoensap.

8

Breng nog wat op smaak met peper en zout

9

Serveer in een leuke schaal. Strooi er nog wat verse peterselie en/of wat bieslook over.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply