Deze warme ricotta dip is fantastisch als hapje voor bij de aperitief.
Lekker, een gezonde toets en zo snel klaar. Deze RICOTTA dip is echt een toppertje. Ik leerde het eigenlijk kennen bij een vriendin van me. Dit stond op haar ‘apero’ tafel. Ik was gewoon om deze dip te maken met feta kaas, maar met ricotta is dit een echte absolute must-try.
Zet dit schaaltje op tafel met wat bruin brood, crackers of selder sticks om te dippen.
Wat ik ook vaak doe is deze dip als saus klaarmaken. Ik voeg er dan nog wat extra groenten aan toe, of combineer het met een stukje vlees/vis.
Hak de zwarte olijven en de zongedroogde tomaatjes fijn. Meng de ricotta kaas met 1 el Provencaalse kruiden en de verse tijm. Neem een ovenschaaltje, doe hierin de ricotta kaas. Strooi nu de gehakte olijven en tomaatjes erover. Besprenkel met wat olijfolie, peper en zeezout. Zet 25 minuutjes in de voorverwarmde oven op 180 graden. Snij nog 1 lente ui in fijne ringetje. Als het schaaltje uit de oven komt, mag dit erover. Serveer met lekkere crackers, brood reepjes of zelfs met rauwe groentjes dippen is dit mega!Warme ricotta met olijfjes & zongedroogde tomaatjes
Print Recipe
Ingredients
Instructions
No Comments