Diner

Gezonde visballetjes in een tomatensausje met spinazie en olijven

Een variant op de klassieke gehaktballetjes in tomatensaus 😉

Ik eet thuis echt te weinig vis. Daarom wilde ik een twist geven aan gewoon vis op men bord, en verwerkte een lekker licht wit visje in balletjes. De combinatie met de olijven, tomatensaus, spinazie… Mmmmm!! Gezond, licht en zo smaakvol. Je proeft zelfs niet dat je vis aan het eten bent 🙂

Ook ideaal voor de kids! Een leuke manier om hen vis te doen eten.

Gezonde visballetjes in een tomatensausje met spinazie en olijven

Print Recipe
Serves: 2 Cooking Time: 40 minuten

Ingredients

  • - 300 gram witte vis (ik gebruik koolvis uit de diepvries)
  • - 1 ui
  • -1 fijngesneden sjalotje
  • - 2 el boekweitmeel
  • - 2 el volkoren paneermeel
  • - 1/2 look
  • - 1 tl visolie
  • - 1 el verse peterselie
  • - Peper en zout
  • - 1 tl dille
  • Tomatensaus: 400 ml tomatenblokjes, 1/2 fijngesneden ui, 20 olijven (zwarte en groene), 2 handjes spinazie, 1 el Provençaalse kruiden, peper, zout, 1 tl chili kruiden, 1 handje verse basilicum.

Instructions

1

Laat de vis op voorhand ontdooien.

2

Snij de vis in stukken en doe in je blender, voeg het ei, peper, zout, 1/2 look en mix in de blender.

3

Doe het mengsel in een beslag kom, voeg hier nu 1 tl visolie, 2 el volkoren paneermeel, 2 el boekweitmeel, 1 tl dille, fijngesneden verse peterselie en sjalotje eraan toe.

4

Maak er nu balletjes van.

5

Leg op een bakplaat. Zet 15/20 tal minuutjes in een voorverwarmde oven op 180 graden.

6

Ondertussen maak je de tomatensaus. Stoof een fijngesneden ui glazig, voeg hierbij de tomatenblokjes, olijven, de kruiden en verse basilicum. Laat even pruttelen. Proef en kruid bij. Op het einde mag de spinazie erdoor gemengd worden.

7

Als de balletjes gaar zijn, mogen deze gewoon in de saus.

8

Serveer met courgetti, bloemkoolrijst of volkoren couscous. Strooi er gerust wat Parmezaanse kaas over.

9

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply