Diner/ Lunch

Linzen salade met oven gebakken wortelen!

Linzen bevatten super veel eiwitten en zijn zeer gezond! Een goede vervanger als je geen vlees eet! Maar ook als bijgerecht of lunch is deze salade een topper!

De laatste tijd maak ik vaak linzensalades klaar als lunch met extra groenten en wat bulgur. Of maak ik er mijn hoofdmaaltijd van met een stukje kip, kalkoen of zalm. Linzen zijn goed voor de lijn en je gezondheid! Ze bevatten trage koolhydraten waardoor je minder snel honger zult krijgen. Deze peulvruchten bevatten ook enorm veel eiwitten en die zijn onmisbaar om vet te verbranden! Ik maak meestal een grote kom en verdeel ze in verschillende bakjes. Zo heb ik voor heel de week een voedzame en lekkere lunch. Meestal voeg ik daar dan een gekookt ei, kippenwit of tonijn bij. Zo kan ik mijn bakje gemakkelijk ‘preppen’ de dag ervoor en meenemen naar mijn werk! Gemakkelijk toch?! 🙂

Linzen salade met oven gebakken wortelen!

Print Recipe
Serves: 1 grote kom

Ingredients

  • - 200 gram gedroogde groene linzen (of andere linzen naar keuze)
  • - 3 pijp ajuinen
  • - 6 wortelen
  • - 10 kerstomaten
  • - 2 grote handen rucola sla
  • - 10 gram verse platte peterselie
  • - 50 gram pompoenpitten (grillen in de pan)
  • - 6 wortelen (in fijne reepjes snijden en grillen in de oven)
  • - Dressing: 1 el dijon mosterd, 4 el olijfolie, sap van 1/2 citroen, 1 tl ahornsiroop, 2 el water
  • - Peper en fijn zeezout

Instructions

1

Breng in een pannetje water aan de kook. Doe de linzen erbij, doe het vuur lager zodat het zachtjes borrelt. Kook de linzen 20/25 minuten, tot de linzen helemaal zacht zijn. Spoel ze daarna af met koud water. Zet even opzij.

2

Schil de wortelen, snij ze in fijne reepjes en leg op de bakplaat. Kruid met zwarte peper, zeezout en Provençaalse kruiden. Zet in een voorverwarmde oven op 195 graden voor ongeveer een 20 tal minuten.

3

Snij de kerstomaatjes in vier en haal de pitjes eruit.

4

De pijpajuinen snij je in fijne ringetjes.

5

Neem een klein steelpannetje, doe hier de pompoenpitten in en rooster ze op een laag vuurtje. Blijf erbij en schud af en toe dat ze niet aanbranden.

6

Dressing: neem een klein kommetje, doe hierin de ingredienten (zie bovenaan) en meng alles goed door elkaar.

7

Neem een grote schaal, doe hier de linzen, gesneden kerstomaatjes, pijp ajuinen, pompoenpitten, de geroosterde wortelen en de dressing. Spatel alles door elkaar.

8

Neem nu de rucola en de verse peterselie, deze mag ook door het linzen mengsel.

9

Werk af met fijn zeezout en een draai van de pepermolen. 🙂

Notes

Voeg appelblokjes en 1 handje rozijnen eraan toe voor die extra zoete smaak.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply