Diner/ Lunch

Lasagne van zoete aardappel, courgette, butternut en gehakt

Hoe lekker, deze variant op de gewone lasagne! Een groente lasagne met kalfsgehakt! This is ‘for sure one of my favorite healthy comfortfood’ 😉 ! En zo gemakkelijk om te maken! Ik maak hem vaak klaar als er vrienden komen eten. Hij heeft zo een leuk uitzicht met die schijfjes!

Bij deze lasagne zijn de pastabladeren vervangen door de zoete aardappel en de courgette. De butternut heb ik in blokjes gesneden en eerst wat gegrild in de oven met héél veel kruiden. Ik gebruik als gehakt mager kalfsgehakt, maar ben je meer een fan kippengehakt dat kan ook! Bij deze is de schotel ook gluten- en lactosevrij (ik gebruik lactose vrije feta van het merk delia). Koolhydraatarm maar met een bom aan vitaminen en eiwitten. Ik serveer er vaak een linzen salade bij! Mmmmm!! Smullen hoor!

Print Recipe
Serves: 4 personen

Ingredients

  • - 700 gram kalfsgehakt (of kippengehakt)
  • - 3 grote zoete aardappelen
  • - 1/2 butternut
  • - 2 courgette
  • - 800 gram tomatensaus
  • - 1 teentje look
  • - 2 sjalotjes
  • - 1 potje tomatenpuree
  • - 1 pakje feta kaas (200 gram) Ik gebruikte wel lactose vrije kaas.
  • - Olijfolie
  • - Kruiden: pili pili, peper, zout, cayennepeper, kaneel, paprikapoeder, Provençaalse kruiden

Instructions

1

Schil de zoete aardappelen, snij in schijfjes en kook ze voor 10 minuten. Ze moeten niet gaar zijn, want ze moeten nog in de oven. Zorg ook dat je ze niet te lang laat koken, anders worden ze slap en kan je ze niet meer mooi dresseren.

2

Schil en snij de butternut in fijne blokjes en leg op wat bakpapier. Kruid met wat olijfolie, peper, zout en Provençaalse kruiden. Zet een 15tal minuutjes in de oven op 190 graden.

3

Snij de courgette in schijfjes en leg even aan de kant (deze moet je niet op voorhand bakken).

4

De sjalotjes mogen fijn gesneden zijn en bak glazig in de pan met olijfolie en 1 geperst teentje look.

5

Dan mag het gehakt erbij. Hier mag er een snufje kaneel op. Bak het kort aan.

6

Doe de tomatensaus en tomatenpuree erbij en kruid met cayennepeper, pili pili, paprika poeder en zout. Telkens een theelepel.

7

Doe het gehakt in een ovenschaal (laat nog wat over voor de bovenkant), hier schik je nu om de beurt een schijfje courgette en zoete aardappel na elkaar (zie foto). De blokjes butternut (die uit de oven komen), mag je er tussen strooien.

8

Strooi nu de helft van de feta hierop. Werk af met de rest van het gehakt en de andere helft van de feta mag bovenaan.

9

Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Notes

Ik serveer hier altijd een linzensalade en wat verse rucola bij! Deze staat ook op de blog! Smakelijk.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply