Een van mijn lievelingsmaaltijdjes en helemaal niet zo ingewikkeld om te maken! Vegetarisch, een bommetje aan smaken, lang verzadigd gevoel door de linzen & koolhydraatarm.
Sommige kennen het kruid garam masala niet echt, of hebben het nog niet vaak zelf gebruikt. Maar geloof me, 1 keer als je het in je kast hebt staan, gebruik je het bijna elke dag. 😉 Zelf ben ik grote fan van de garam masala van Jonnie Boer, makkelijk verkrijgbaar bij de Albert Hein. Deze kruidenmix is ook heel lekker over zoete aardappelfrietjes, kip, scampi’s, …!
Dus maak dit stoofpotje zeker eens klaar! Super lekker! Zo gemakkelijk! Tip: maak extra veel en vries wat in.
Geniet ervan!
Schil en snij de wortelen en zoete aardappel in fijne blokjes. De courgette, rode ui mogen ook fijn gesneden worden. Neem nu een stoofpot: stoof de rode ui en 1 teentje look (fijn geperst) glazig in wat olijfolie. Nu mogen de wortelen en courgette er ook bij. Meng dit met het ui mengsel en 1 el gele curry pasta. Laat even aan bakken. Daarna giet je er een geutje water in (totdat de groentjes juist onder water staan), voeg daar het bouillonblokje eraan toe en 120 gram rode linzen. Kruid met peper, verse tijm, zout en 1 el Garam Masala. Meng alles door elkaar en zet het deksel op de pot. Laat een 15/20 tal minuten sudderen op een middelhoog vuur. De zoete aardappel blokjes mogen er maar de laatste 10 minuten bij. Na 20 minuten voeg je de kokosmelk eraan toe, proef en kruid bij indien nodig. Zet nog 10 tal minuten op een laag vuurtje te pruttelen. Serveer met 50 gram verbrokkelde feta kaas, verse tijm en wat geroosterde noten/zaden. Rode linzen stoofpot met kokosmelk & feta
Print Recipe
Ingredients
Instructions
No Comments