De zoete aardappel geeft de hummus een zoete smaak en door de verschillende specerijen heeft hij enorm veel pit en smaak!
Heerlijk op een sneetje brood, tussen je wrap of als onderdeel van je APERO plankje! Om met je vingers uit te likken.
Enjoy!
Schil de zoete aardappel, snij hem in stukken en kook hem in water gaar (ongeveer een 15/20 minuten). De blokjes mogen super zacht zijn, dus om het zeker te weten, prik je er eens in met je mes. Giet af en laat even afkoelen. Neem je keukenmixer: doe hierin 250 gram uitgelekte (en afgespoelde!!) kikkererwten, olijfolie, 2 el citroensap, 2 tl tahin, zout, peper, paprikapoeder, chili poeder, komijn, garam masala (dit hoeft er niet bij, maar voor mij een must ;)) en geutje water. Als de zoete aardappel afgekoeld en uitgelekt is, mag deze erbij en mix je dit tot een gladde massa. Te dik? Voeg er nog wat olijfolie of nog een scheutje water erbij. Werk af door de hummus te serveren in een leuk kommetje, draai er wat cirkels in met je lepel, giet er wat olijfolie over en bestrooi met nog wat paprikapoeder, komijn, sesamzaadjes en kleine blokjes gedroogde abrikoos.Zoete aardappel hummus
Print Recipe
Ingredients
Instructions
No Comments