Een dip met mega veel smaak! Ik eet deze spread zo graag met schijfjes komkommer of reepjes rauwe paprika. Of als topping op mijn volkoren pita broodje. Komt het water al in jullie mond 😉
Griekse yoghurt is lekker dik, dus een ideale basis om heerlijke gezonde dipsausjes van te maken. Voeg daar feta bij en je waant je al in Griekse sferen. Je kan deze dip een aantal dagen bewaren in de koelkast. Deze dip saus is snel klaar, lekker en gezond. Ideaal om te snacken of om te serveren op je apero plankje.
*Ben je geen komkommer fan? Laat de komkommer eruit, en voeg in de plaats geroosterde paprika of zongedroogde tomaatjes toe aan de keukenmixer en mix dit mee.
Dippen maar!
Ik rasp eerst met mijn rasper wat komkommer en doe dit in een vergiet en laat uitlekken. Daarna duw ik het vocht er nog eens uit met het rasp in wat keukenpapier te doen. Zet dit even aan de kant. Neem nu 1 blok feta, prak dit met een vork tot klein brokjes. Doe in de keuken mixer: 4 el Griekse yoghurt, sap en rasp van 1 citroen, 10 munt blaadjes, snuf zwarte peper en zeezout, 2 tl dille en 1 teentje look. Mix dit tot een gladde masse. Daarna mag dit bij de fijn geprakte feta (wat ik heb wel graag nog wat 'bite' in mijn feta) maar doe gerust ook je feta in de keukenmixer. De geraspte komkommer mag er nu ook bij. Kruid nog bij waar nodig. Serveer met ringetjes pijp ajuin, schijfjes komkommer of radijs en wat zwarte peper on top als afwerking. Hou je niet van komkommer? Vervang de komkommer door geroosterde paprika en mix het samen in je keukenmixer. Griekse feta dip
Print Recipe
Ingredients
Instructions
Notes
No Comments