Gezonde baksels/ Knabbels

Aperitiefbroodje met olijven

Ik ben veel met gezonde voeding bezig. Dit houdt niet in dat ik niet af en toe eens zondig of eens kan genieten van een lekkere ‘cheat’ maaltijd. Ik hou van gezellige avonden met vrienden of familie. Lekker eten samen, en dat is vaak ook altijd eens zeuren 🙂 .. Meestal kan ik niet van het lekker brood blijven als we op restaurant gaan. Wat wat hou ik van een lekker stukje brood. Maar heb er achteraf altijd spijt van. Mijn buik zwelt dan vaak op, en een leuk gevoel is dat niet. Met dit lekker aperitief broodje, kan je gezond en zonder schuldgevoel smullen van dit broodje. Heerlijk als het juist uit de oven komt, dan smaakt het brood het allerlekkerst. Ik smeer er altijd wat groene pesto op of hummus. Maar dit gaat perfect ook met een kruidenkaas, of ander soort beleg.

 

Aperitiefbroodje met olijven

Print Recipe
Serves: 1 broodje Cooking Time: 50 min

Ingredients

  • - 125 gram havermout
  • - 50 gram vol spelt meel
  • - 150 ml groentenbouillon
  • - 2 eieren
  • - 12 zwarte olijven
  • - Kruiden: oregano, tijm en rozemarijn
  • - Snuifje zoetstof (stevia)
  • - 1 tl bak poeder
  • - 1 tl appel azijn (of een ander soort azijn naar keuze)

Instructions

1

Doe alle ingrediënten in een kom, en meng alles goed.

2

Breng 150 ml water aan de kook, en doe daar 1 theelepel groenten bouillon in. Doe deze bij het deeg.

3

Snij de zwarte olijven in fijne schijfjes en doe deze erbij.

4

Kruid alles goed af, voeg het bakpoeder en het appel azijn eraan toe.

5

Zet in een voorverwarmde oven op 200 graden. Ongeveer 45 min in de oven laten en laten afkoelen.

Notes

Je kan het perfect ook in sneetjes snijden, en grillen in je oven of je broodrooster. Lekker krokant.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply