Voor mensen met een allergie voor gluten is het niet altijd gemakkelijk om te gaan bakken. Deze zalige taart is glutenvrij, gemaakt op basis van boekweitmeel. En natuurlijk romige ricotta kaas en héél veel rood fruit 🙂 Want zeg nu zelf, zij verdienen ook eens een lekker taartje! Toch?!! 😉
Deze smeuïge taart is zo lekker. Met een kopje koffie of thee erbij, als dessert met nog een extra bolletje ricotta kaas. Of gewoon als tussendoortje. Je kan hem dus voor elk moment van de dag maken! Geloof me, hij is luchtig, easy en overheerlijk van smaak!
Tip: In het korte een brunch bij jouw thuis? Deze taart zou prachtig staan op jou ‘feesttafel’. Wat verse bessen en amandelen er rond. Klaar! Dit maakt jou brunchtafel af!
Verwarm de oven voor op 175 graden. Plet de bananen op een bord. Smelt de kokosolie in de microgolf. Meng dit in een beslagkom met de kokosbloesemsuiker. Voeg nu de eieren 1 per 1 toe. Meng opnieuw. Doe hierbij de ricotta, geplette bananen, vanillearoma, snuf zout en rasp van 1 citroen. Meng dit opnieuw tot een gladde massa. Weeg de boekweit en de amandelbloem af, en deze mag je mengen met de natte ingrediënten. Neem een springvorm, doe hier wat bakpapier in en vet de randjes met wat olie of baking spray. Giet hier het deeg in. Spatel het mooi open. Nu mag het rood diepvriesfruit erop (moet niet ontdooit zijn) en de amandelschilfers. Zet in de voorverwarmde oven, ongeveer 1 uur. Prik met een satéprikker in de taart of het deeg gaar is. Wil je iets extra? Serveer met een extra bolletje ricotta kaas en wat rood fruit als dessert. Ricotta taart met rood fruit (glutenvrij)
Print Recipe
Ingredients
Instructions
Notes
2 Comments
Lynn
1 april 2020 at 08:00Dag Sofia,
Ziet er erg lekker uit! Ik dacht zelf deze week deze taart te maken, al iets het me niet duidelijk hoeveel eieren hier moeten worden gebruikt. Kan jij dat even verduidelijken ??
Sofia
1 april 2020 at 11:37Hi Lynn!
Idd het staat dus niet in mijn ingrediënten lijst! Oeps! Vergeten 🙂
Ik heb het dus aangepast! Het zijn er dus 3 😉
Liefs!
Sofia