Diner

Spaghettipompoen met vegetarisch gehakt

Spaghettipompoen: een glutenvrij alternatief voor pasta. De pompoen is een typische herfst- en wintergroente… Dus ideaal om ermee een gezonde maaltijd te koken.

Heb jij al eens gehoord van de spaghettipompoen? Hij is nog niet zo bekend bij ons, en hier aan de kust ietsje moeilijker te vinden. Ik bracht hem onlangs mee van de Albert Heijn (Yes!! LEVE de’n Albert 🙂 ). Een spaghettipompoen is een pompoen waar je makkelijk met een vork spaghetti van kan maken. Het komt er op neer dat je de pompoen in twee delen snijdt, de pitten en de draden eruit haalt, wat olijfolie, peper en zout erover strooit, laat garen in de oven en er dan spaghetti uit schraapt! Ik koos ervoor om de spaghetti in de pompoenschil te serveren. Minder afwas en heel eerlijk, hoe cool ziet dat er wel niet uit?! 🙂 Ik maakte er een tomatensausje bij met wat ‘vega gehakt’. Maar je kan deze pompoen ook perfect serveren met een bolognaise sausje met vlees. Pompoenen zijn ‘Low-carb’, bevatten veel vitaminen, vezels, antioxidanten & zijn goed voor de ogen en huid.

 

Spaghettipompoen met vegetarisch gehakt

Print Recipe
Serves: 2 Cooking Time: 1u

Ingredients

  • - 1 spaghetti pompoen
  • - Peper, grof zeezout
  • - Provençaalse kruiden
  • - Olijfolie
  • - (vegan) geraspte kaas
  • - 400 gram vegetarisch gehakt (of kippen/kalfsgehakt)
  • - 6 champignons
  • - 1 grote ajuin
  • - 1/2 courgette
  • - 1 teentje look
  • - 200 gram passata
  • - 4 tomaten

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de pompoen in twee en verwijder de draden en pitten.

2

Leg ze op bakpapier, vet ze goed in met olijfolie en kruid met peper, grof zeezout en Provençaalse kruiden. Zet nu voor ongeveer 40/50 minuten in de oven.

3

Ondertussen kan je de saus maken.

4

Doe wat olijfolie in een diepe pan en voeg daar de gesneden ajuin, champignons, look en courgette in. Laat even garen.

5

Voeg daar het vegagehakt (of het gewoon gehakt) toe aan de pan. Snij de tomaten in stukken en deze mogen er ook bij. Samen met de tomatenpuree. Laat goed aan bakken. Moest het niet te lopend zijn voor je mag je er altijd nog wat tomaten passata bij gieten.

6

Kruid met peper, zout, Provençaalse kruiden en eventueel wat cayennepeper om het wat pikanter te maken.

7

Laat de saus nog wat sudderen op een laag vuurtje.

8

Haal de pompoen uit de oven en schraap met een vork sliertjes eruit (dit gaat enkel met een specifieke spaghettipompoen).

9

Schep er wat saus in, werk af met wat kaas (ik gebruikte vegan kaas of kaas zonder lactose van het merk 'Delia').

10

En zet nog een 5 tal minuten in de oven (totdat de kaas gesmolten is).

11

Eet smakelijk!

Notes

Deze saus kan je ook maken en serveren bij een gewoon pompoen. Je kan er dan juist geen sliertjes uit halen. Maar kan je de pompoen gewoon uitlepelen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply