Op zoek naar het lekkerste supersnelle tomatensalsa recept?
Soms zijn de simpele dingen het lekkerst, zoals deze frisse tomatensalsa! Ik serveer dit vaak met mais nacho’s als dip of met geroosterde bruschetta’s. Dan haal ik een vers bruin zaden broodje van bij de bakker. Ik laat het niet aansnijden, maar ik snij er zelf plakjes uit. Kruid dit met grof zeezout, peper, look en Provençaalse kruiden. En rooster deze even in de oven totdat ze goudbruin zijn. Als mijn gasten komen, verdeel ik de tomatensalsa over de toasts en serveer ik ze! Nooit de bruchetta’s ruim op voorhand beleggen, want anders worden de bruchetta’s te zacht (door het vocht van de salsa).
Ideaal als hapje tijdens de feesten of als broodbeleg!
Snij de kerstomaatjes (ik haal de pitjes eruit), pijpajuintjes en de rode paprika zeer fijn. Doe dit in een kom. Voeg hier nu het citroensap, balsamico, geplet teentje look, olijfolie, paprikapoeder, wat chilipoeder (of verse chili), peper en zeezout erbij. Meng alles goed door elkaar. Proef! Heerlijk op een vers zelf gesneden granenbroodje. Met wat olijfolie en wat zeezout. Ik rooster deze altijd in de oven. Een tiental minuutjes.Tomatensalsa
Print Recipe
Ingredients
Instructions
No Comments