Hummus is het bewijs, dat de lekkerste dingen in de keuken, het gemakkelijkste te maken is. Ik ben er dol op. Vroeger kocht ik altijd mijn hummus in de winkel, en af en toe doe ik dit nog (als het snel moet gaan). Maar sinds ik een paar keren mijn eigen hummus gemaakt heb met sesampasta, vind ik die té lekker. Simpel? Ja.. Lekker? Zeker weten!
Hummus is een perfecte snack. Gezond en voedzaam. Ook ideaal om op een feestje te gebruiken als dip met een lekker dipkoekje. Of om met groentjes erin te dippen (ik denk maar aan wortel, komkommer, seldersticks, …) Wat ik ook vaak doe is op mijn speltwrap smeren, met lekker veel sla en kerstomaatjes. De perfecte combinatie.
Homemade Hummus met kurkuma en komijn
Print RecipeIngredients
- - 200 gram kikkererwten
- - 1 citroen (sap)
- - 2 theelepels tahin (sesampasta)
- - 1 theelepel olijfolie
- - 1 theelepel komijn
- - 1 theelepel kurkuma
- - 1 teentje geperste knoflook
- - Peper en zout
Instructions
Neem de keukenmachine/blender.
Doe hier je kikkererwten, citroensap, tahin, olijfolie, look, komijn en kurkuma in.
En mix alles door elkaar.
Proef en kruid nog wat bij met peper en zout.
Klaar, dippen maar...
Notes
Tip: komijn & kurkuma kan je gewoon kopen in het warenhuis of in een kruidenzaak. Kurkuma geeft een mooie gele kleur aan je gerecht.
No Comments