Knabbels/ Lunch

Muhammara (walnoot dip)

Mijn interesse voor de ‘wereld keuken’ is groot, ik probeer graag nieuwe dingen uit. Een grote droom van mij: reizen en het eten ontdekken in al die verschillende landen. De smaken, de kruiden, de mensen, hun cultuur… Blijven dromen zeker ­čÖé

Ik eet vaak hummus, eigenlijk een grote verslaving als je het mij vraagt.. ­čÖé Toen ik plots, tijdens het kijken van een film, deze dip ‘Muhammara’ hoorde. Vond ik die naam wel iets hebben. Ik zocht het op, en besloot om dat zelf eens te maken. En er een ‘gezondere’ toets aan te geven.┬á Deze dip heeft een zoetzure smaak, en de noten geven extra ‘power’.

Wat is Muhammara?

Muhammara is een lekkere dip saus afkomstig uit Syri├ź. Maar je vind het vaak in de Arabische of Turkse keuken. De ingredi├źnten die hier gebruikt worden zijn walnoten en geroosterde paprika’s. Deze dip is echter makkelijk te maken, alles samen in de keukenmixer en vermaalt dit tot dip. Makkelijker kan toch niet?!Je kan dit eten op je boterham of cracker. Of als dipsausje serveren met rauwe groentjes erbij. Heerlijk!! Echt een trendy dip! Het receptje vind je hieronder.

Muhammara (walnoot dip)

Print Recipe
Serves: 1 potje Cooking Time: 10 min

Ingredients

 • - 3 geroosterde rode paprika's (zelf roosteren of uit blik)
 • - 70 gram walnoten
 • - 1/2 citroen (sap)
 • - 2 el olijfolie
 • - 1/2 el stroop (ik gebruikte kokosbloesemstroop)
 • - 2 el tomatenpuree
 • - 4 el havermout
 • - 2 tl komijn
 • - 1 el geroosterde paprika poeder
 • - snuifje cayenne peper
 • - Peper en zout

Instructions

1

Rooster je paprika's in de oven. Je snijd ze in lange partjes, giet er olijfolie op en rooster ze in een voorverwarmde oven op 220 graden. Dit duurt wel even tot ze zacht en slap zijn. Daarna laat je ze afkoelen.

2

Maar je kan perfect geroosterde paprika's kopen in een bokaal in de winkel (werk gespaard ­čÖé )

3

Daarna mix je alle ingredi├źnten in je blender/keukenmixer': paprika's, walnoten, olijfolie, citroen sap, havermout en tomatenpuree. Daarna kruid je de dip en voeg de stroop eraan toe.

4

Ready to eat. Een heerlijke MUHAMMARA.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply